Robotex: Για πρώτη φορά στην Αθήνα το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής


Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ρομποτικής διεθνώς, με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες και με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από σχεδόν 50 χώρες.

Το Robotex, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου 2020 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε από την Εσθονία και πλέον πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί ρομπότ, ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο.

Μπορεί να λάβει μέρος όποια ομάδα έχει φτιάξει κάποιο ρομπότ και θέλει να διαγωνιστεί μαζί του. Ακόμη, αν κάποιος δεν έχει φτιάξει κάποιο ρομπότ αλλά του αρέσει η ρομποτική μπορεί να συμμετέχει ως θεατής στους διαγωνισμούς, στις ομιλίες και τα σεμινάρια αλλά να έρθει και σε επαφή με όλες τις νέες τεχνολογίες και τους ανθρώπους γύρω από τον κλάδο.

Στόχος της διοργάνωσης του Robotex στην Ελλάδα, όπως έχουν αναφέρει οι διοργανωτές, είναι να συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες των νέων τεχνολογιών, μαθηματικών, μηχανικής καθώς και να εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους. Επίσης να προωθήσει την σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα και να συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.Το Robotex απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε όλους όσους αγαπούν τη ρομποτική και θέλουν να ενημερωθούν για όλα τα νέα του χώρου. Περισσότερες πληροφορίες (και για συμμετοχή) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://robotex.gr/.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ