Νέα ρύθμιση οφειλών: Πότε «ανοίγει» η εφαρμογή στο ΤAXISnet – Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία σε έως 24 δόσεις θα έχουν όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

«Ανάσα» για 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ανέμεναν τη νέα πάγια ρύθμιση που διπλασιάζει τον αριθμό των δόσεων για χρέη στην Εφορία, από 12-24 σε 24-48 δίνει η εντολή Βεσυρόπουλου.

Ο χρόνος αναμονής για να ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση περιορίζεται δραστικά και η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στις 26 Φεβρουαρίου -αντί για Απρίλιο όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου όταν προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης από τους οφειλέτες. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την υπαγωγή στη νέα πάγια ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τη νέα πάγια ρύθμιση οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε έως 24 μηνιαίες δόσεις όσον αφορά το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και άλλους φόρους όπως και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Προσοχή: Ακόμα και αν μπουν οι οφειλέτες στις 12 δόσεις μέχρι τέλος Ιανουαρίου, για να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στις διπλάσιες δόσεις (24 – 48 δόσεις αντί 12-24) ώστε και να πληρώνουν «μισή» μηνιαία δόση, θα πρέπει να κάνουν αίτηση μετά τις 26 Φεβρουαρίου.

Και τα παλαιά χρέη στη ρύθμιση

Επίσης στη νέα ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα παλαιά χρέη προς την Εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here