Ποντίκια “έκοβαν βόλτες” σε νηπιαγωγείο στην Πάτρα – Τι καταγγέλλουν οι γονείς


Μάθημα “παρέα” με ποντίκια φαίνεται ότι έκαναν παιδάκια σε νηπιαγωγείο της Πάτρας.

Την καταγγελία έκαναν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι έντρομοι άκουσαν την δασκάλα να τους λέει πως στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα παιδιά τους “κάνουν βόλτες”… ποντίκια.

Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, όπως μεταδίδει το thebest, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, από την πρώτη ημέρα που διαπιστώθηκε το πρόβλημα. Ωστόσο, για δέκα ολόκληρες ημέρες -σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων- το σχολείο λειτουργούσε κανονικά με τα παιδιά να φιλοξενούνται και να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, με τον κίνδυνο ωστόσο να μολυνθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση λήψης μέτρων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων ώστε να σφραγίσει το σχολείο.

Σύμφωνα με τους γονείς, μέσα στο χώρο τα ποντίκια θα μπορούσαν να έχουν περπατήσει πάνω σε κάθε επιφάνεια μολύνοντας την, με τον κίνδυνο που συνεπάγεται αυτό για τα παιδιά που θα μπορούσαν να προσβληθούν ακόμη και από λεπτοσπείρωση.

Οι γονείς, όπως μεταδίδει το thebest, έφτασαν στο σημείο να ενημερώσουν οι ίδιοι για το πρόβλημα την αντιδημαρχία Παιδείας, η οποία έδωσε άμεσα εντολή για μυοκτονία με ειδικό φάρμακο. Στη συνέχεια έγινε απολύμανση του χώρου και όλων των επιφανειών και δόθηκε εντολή για προσωρινό κλείσιμο του σχολείου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ