Μία φωτογραφία από την Εύβοια με μπόλικη νοσταλγία και δάκρυα


Η νοσταλγία, είναι μία λέξη που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους.

Ναι καλά άκουσες, η νοσταλγία σύμφωνα με έρευνες μειώνει το καθημερινό άγχος και βελτιώνει την ψυχική μας υγεία. Η νοσταλγία έρχεται και μέσα από τις φωτογραφίες. Για αυτό λοιπόν, σήμερα θα ταξιδέψουμε την δεκαετία του 60. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δούμε την Εύβοια που όλοι θα θέλαμε να ζούμε. Βάζω στοίχημα ότι όταν δεις την παρακάτω φωτογραφία θα κολλήσεις και θα την χαζεύεις για πολλά λεπτά!

Όταν είχε ρίξει πολύ χιόνι στην Εύβοια

Τραβήχτηκε δεκαετία του 60, κάποια χειμωνιάτικη μέρα. Κάποια μέρα που είχε ρίξει χιόνι και είχε αποκλείσει για μέρες την περιοχή. Η φωτογραφία ανήκει στον Γιώργο Μανώλη. Πρόκειται για τα ταξι Αλιβέριου μια άλλης εποχής.

Μέσα από την παρακάτω φωτογραφία, κάνουμε ένα ταξίδι σε εκείνα τα χρόνια που αντιπροσωπεύουν τη γενιά της αγνότητας, της παιδικής αθωότητας και του υλιστικού μινιμαλισμού. Από την στιγμή που ανέβηκε στα social media έχει γίνει ένας χαμός! Όπως βλέπετε και εσείς εκείνη την εποχή υπήρχε το χαμόγελο, η ανεμελιά. Παρόλο που είχε χιονίσει, δεν υπήρχε η αγωνία και το άγχος αλλά το χαμόγελο. Ακόμα και έξι άτομα χωρούσαν σε ένα αυτοκίνητο. Και δεν ήταν κατσουφιασμένα αλλά χαρούμενα τα πρόσωπα τους.

Η δεκαετία του ’60 φθάνει σε μας μέσα από πρόσωπα, καταστάσεις που αναδύονται από δαιδαλώδεις στοές της μνήμης, γύρω από τη θρυλική αυτή περίοδο. Πείτε το νοσταλγία, πειτε το αγάπη για το ρετρό. Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής. Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία θα βρει μέσα της μία εποχή που μας προσπέρασε, και που ήταν όμορφη.

Δείτε την φωτογραφία από το χιονισμένο Αυλωνάρι το 1960:

ευβοια παλια χρόνια, χιονι αυλωνάρι 1960, νοσταλγία φωτογραφίες, ευβοια, χιονι νοσταλγια ευβοια, νοσταλγια ψυχολογια, νοσταλγια προτασεις, νοσταλγια λεξικο,  νοσταλγια αντίθετο,  νοσταλγια αποφθεγματα,  νοσταλγια ποιημα, νοσταλγια τραγουδι,  νοσταλγια στιχοι, τα νεα, νεα σημερα, τελευταια νεα, νεα τωρα

Πηγή: newse.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ