Γιούνκερ: Θα πήγαινα για ποτό ταυτόχρονα με Τσίπρα και Μητσοτάκη

Αποκαλύψεις για τα… άγρια χρόνια της κρίσης έκανε ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας τόσο για τις λεπτομέρειες των πακέτων βοήθειας προς την Ελλάδα όσο και τις επαφές και σχέσεις του με τους Έλληνες πρωθυπουργούς.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» και τη Μαρία Ψαρά μιλά τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Βαρουφάκη αλλά και τον Προκόπη Παυλόπουλο. Γνωστός φιλέλληνας, μιλά για το καταστροφικό σενάριο του Grexit και αποκαλύπτει πως όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί που γνώρισε ήταν πατριώτες γιατί κανείς δεν κατηγορούσε τον προκάτοχό του.

Χαρακτηρίζει φίλο τον Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύπτει πως τον εμπιστεύτηκε όπως έκανε και εκείνος, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι κάποιες φορές απογοητεύτηκε, κάτι που αισθάνθηκε και ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ πάντως σχολιάζοντας τις σχέσεις του με τους Έλληνες πρωθυπουργούς τονίζει πως έχει καλές σχέσεις με όλους και χαρακτηρίζει «φίλο» τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκαλύπτει πως θα πήγαινε για ποτό και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ταυτόχρονα.

Οτέως πρόεδρος της Κομισιόν αποδοκιμάζει την παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη και τη στάση της στο Προσφυγικό, πιστεύει ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε κληθεί στο Βερολίνο, ενώ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων με φόντο το Grexit.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here