Ο κοροναϊός τρομάζει τον πλανήτη: 56 νεκροί και χιλιάδες κρούσματα – Σε συναγερμό το «Ελ. Βενιζέλος»


Ο κοροναϊός που της πόλης Ουχάν ή ο νέος κοροναϊός του 2019, όπως ονομάστηκε έχει προσβάλει μέχρι στιγμής 2.000 ανθρώπους από την Κίνα μέχρι και την Ευρώπη και έχει οδηγήσει στο θάνατο 56.

Ο ιός εντοπίστηκε σε μία αγορά όπου πωλούνταν θαλασσινά, πουλερικά, κουνέλια, νυχτερίδες και φίδια στην πόλη των 11 εκατομμυρίων της επαρχίας Χουμπέι στην Κεντρική Κίνα.

Η αγορά όπου πωλούνταν παράνομα ζώα σφραγίστηκε από τις υγειονομικές αρχές για να απολυμανθεί.

Κρούσματα του κοροναϊού εκτός από την Κίνα και την Ασία έχουν εντοπιστεί σε Αυστραλία και ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς καταγράφηκαν 3 κρούσματα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι ειδικοί επιστήμονες θεωρούν πιθανό ο ιός να έρθει και στην Ελλάδα, εάν συνεχίσει να ταξιδεύει με τους ίδιους ρυθμούς.

Σε πλήρη επαγρύπνηση και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι υγειονομικές Αρχές, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε συναγερμό, ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα πιθανά κρούσματα. Το ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ελέγχονται ύποπτα συμπτώματα ταξιδιωτών που περνούν την πύλη της χώρας μας.

Όπως εξηγεί στο Έθνος της Κυριακής ο Σωτήρης Τσιόρδας επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και συνεργάτης του ΕΟΔΥ: «Στο χειρότερο σενάριο οι πιθανότητες να καταγραφεί κρούσμα στην Ελλάδα είναι 2%».

Στους 56 οι νεκροί – Σχεδόν 2.000 κρούσματα

Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People’s Daily.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε σήμερα ξημερώματα πως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στην Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ