Ερντογάν για Λιβύη: Δεν περιμένουμε ο Χαφτάρ να σεβαστεί την εκεχειρία


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αναμένει κανείς ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ θα σεβαστεί την εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεών του και των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

«Δεν είναι δυνατόν να αναμένει κανείς έλεος και κατανόηση από κάποιον σαν αυτόν (τον Χάφταρ) για την εκεχειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Κωνσταντινούπολη, κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης.

«Η Τουρκία δεν θα αφήσει αβοήθητο τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ και είναι αποφασισμένη να προσφέρει περισσότερη βοήθεια», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη Λιβύη, τονίζοντας «δεν θα αφήσουμε μόνους του Λίβυους αδερφούς μας στις δύσκολες αυτές μέρες».

«Tο τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό που αποστέλλεται στη Λιβύη υποστηρίζει και εκπαιδεύει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της Άγκυρας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) είπε πως η στήριξη «δεν αποτελεί επιλογή, αλλά υποχρέωση που απορρέει από το Ψήφισμα 2259 των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ