Νικόλας Θεοδωρίδης: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει την άφιξη του αγνοουμένου στην Δανία

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον 20χρονο, Νίκο Θεοδωρίδη – ο οποίος αγνοείται από τις 26 Νοεμβρίου 2019 – στο αεροδρόμιο του Άαλμποργκ, στη Δανία – Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση

Συνεχίζονται οι έρευνες των ελληνικών και δανέζικων αρχών για την εξαφάνιση του Νικόλα Θεοδωρίδη, ο οποίος αγνοείται από τις 26 Νοεμβρίου 2019. Ο 20χρονος εντοπίστηκε τελευταία φορά από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Άαλμποργκ, στη Δανία, και εικόνες προβλήθηκαν αποκλειστικά στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.

«Οργανώσεις που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού»

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρίσκεται στη Δανία, είπε στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, ότι έγιναν έρευνες σε κοινόβια, που αιχμαλωτίζουν νέα παιδιά, όπως είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια σε ελληνόπουλα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως έχει επαφές με πρόσωπο «κλειδί» που συνδέεται με παραθρησκευτικές οργανώσεις και πιθανώς ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μέσα σε μια τέτοια οργάνωση και τον είχαν πείσει να αφήσει μια πολύ σημαντική δουλειά που είχε. Όταν κατάλαβε τι γίνεται εκεί μέσα έφυγε και έφτασε σε σημείο να πάει σε δίκες εναντίον τους.

Όλοι του έλεγαν ότι έχει δίκιο αλλά δεν κέρδισε ούτε μια, γιατί αυτές οι οργανώσεις έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε μυστικές υπηρεσίες, σε ανθρώπους της δικαιοσύνης, και τελικά αυτός ο άνθρωπος ξόδεψε πολλά αλλά δεν δικαιώθηκε.

Τώρα δίνει πληροφορίες και σώζει ανθρώπους, έχει σώσει παιδιά. Οι οργανώσεις αυτές και τα κοινόβια είναι πάρα πολλά. Σκοπός των περισσοτέρων είναι να ελέγχουν οικονομικά και ψυχοπνευματικά όλα τα μέλη τους.

Ο Νίκος Θεοδωρίδης εργαζόταν ως εποχιακός υπάλληλος σε ισπανική αεροπορική εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019. Στις 25 Νοεμβρίου ενημέρωσε τους γονείς του πως έλαβε ειδοποίηση από την Ryanair για να πάει για δουλειά στο Μιλάνο.

Ωστόσο, δεν πήγε ποτέ στην ιταλική πόλη. Ο 20χρονος «πέταξε» για το Άαλμποργκ, στη Δανία, όπου έφτασε στις 23.50. Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο Νίκος Θεοδωρίδης ύστερα από μια ώρα έβγαλε το εισιτήριο της επιστροφής του και έκλεισε το κινητό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “Μαζί σου Σαββατοκύριακο”, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται και στο διαδικτυακό παιχνίδι στρατηγικής, που έπαιζε ο Νίκος Θεοδωρίδης. Όπως έχει πει χαρακτηριστικά η μητέρα, του, ο 20χρονος έπαιζε πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι, αλλά «τον Νοέμβριο κλεινόταν στο δωμάτιο του και έπαιζε με τις ώρες. Έβγαζε θυμό απέναντι μου…».

Τι είχε δηλώσει ο δικηγόρος της οικογένειας

Όπως τόνισε στην εκπομπή ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Τζιανάκας:

«Εμείς, ως οικογένεια, έχουμε ορίσει ιδιωτικό ερευνητή για να συνεχίσει τις έρευνες. Τον έχουν εντοπίσει στο αεροδρόμιο του Άαλμποργκ, κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, τόσο κατά την άφιξη του, όσο και κατά το στάδιο στο οποίο λαμβάνει τις αποσκευές του… Από την Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία αξιόπιστη, που να δείχνει ότι έχει φύγει ή έχει επιστρέψει. Το εισιτήριο που πήγαινε με τελικό προορισμό το Άαλμποργκ – παρότι είχε υποστηρίξει ότι θα πήγαινε στο Μιλάνο – έφερε ημερομηνία έκδοσης 25 Νοεμβρίου και ήταν χωρίς επιστροφή. Το εισιτήριο επιστροφής εκδόθηκε με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, πρώτες πρωινές ώρες, αφότου αφίχθη στο Άαλμποργκ. Αυτομάτως αυτό δείχνει ότι κάτι συνέβη, κάτι ανέτρεψε τον σχεδιασμό του, με αποτέλεσμα εσπευσμένα να αναγκαστεί ουσιαστικά να βγάλει εισιτήριο επιστροφής για τις 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για δύο αυτοτελή, ξεχωριστά εισιτήρια και όχι για τροποποίηση υφιστάμενης κράτησης. Το έχουμε ελέγξει με την αεροπορική εταιρεία, καθώς και με το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, δεν έχει επιβιβαστεί…».

Και πρόσθεσε πως «δεν έχει γίνει ακόμα άρση του τραπεζικού απορρήτου. Θα πρέπει να έχει προκύψει τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, προκειμένου να διαταχθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις με αποτέλεσμα τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξει μία κρούση προς τον εισαγγελέα για να μπορέσει να διατάξει την άρση του τραπεζικού απορρήτου».

Το online παιχνίδι που κρύβει απαντήσεις

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται στο διαδικτυακό παιχνίδι στρατηγικής, που έπαιζε ο Νίκος Θεοδωρίδης. Όπως είπε η μητέρα, του, ο 20χρονος έπαιζε πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο λογαριασμός του στο παιχνίδι δεν έχει ενεργοποιηθεί από την ημέρα της εξαφάνισης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here