Κόμπι Μπράιαντ: Τα 10 παιχνίδια που ήταν… ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ! (vid)


Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό με την τραγική κατάληξη που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια!

Ένας παίκτης άξιος σεβασμού ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς του μπάσκετ ο Κόμπι Μπράιαντ. Ένας από τους πλέον χαρισματικούς σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ!

Πως το είχε γράψει ο Black Mamba; “Θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις κάλτσες στο χέρι, τον κουβά στη γωνία, 5″ στο ρολόι, η μπάλα στα χέρια μου, 5 … 4 … 3 … 2 … 1 …”.

Με τη συγκεκριμένη φράση ο Κόμπι επέλεξε να κλείσει το ανατριχιαστικό γράμμα με το οποίο ανακοίνωνε το οριστικό αντίο στο αγαπημένο του μπάσκετ.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του θρύλου του ΝΒΑ σας παρουσιάζουμε τις βραδιές που ο Κόμπι Μπράιαντ ανάγκασε τον πλανήτη να υποκλιθεί! Τότε που είχε πάρει «φωτιά» και πραγματοποίησε τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις της καριέρας του.

Κόμπι Μπράιαντ – 81 πόντοι vs Τορόντο Ράπτορς

Κόμπι Μπράιαντ – 65 πόντοι vs Πόρτλαντ Μπλέιζερς

Κόμπι Μπράιαντ – 62 πόντοι vs Ντάλας Μάβερικς

Κόμπι Μπράιαντ – 61 πόντοι vs Νιου Γιορκ Νικς

Κόμπι Μπράιαντ – 60 πόντοι vs Γιούτα Τζαζ

Κόμπι Μπράιαντ – 60 πόντοι vs Μέμφις Γκρίζλις

Κόμπι Μπράιαντ – 58 πόντοι vs Σάρλοτ Μπόμπκατς

Κόμπι Μπράιαντ – 56 πόντοι vs Μέμφις Γκρίζλις

Κόμπι Μπράιαντ – 55 πόντοι vs Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Κόμπι Μπράιαντ – 53 πόντοι (vs Ρόκετς και Γκρίζλις)

Η “καλαθομηχανή” Κόμπι Μπράιαντ είχε καταφέρει 3 φορές να πετύχει 53 πόντους στην καριέρα του και συνολικά 25 φορές να ξεπεράσει το όριο των 50 πόντων! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους παίκτες που βρίσκονται πιο ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα…

Βιογραφικό

Εισήλθε στο ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειο και είχε παίξει για τους Lakers ολόκληρη την καριέρα του, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ. Είχε επιλεχθεί 16 φορές All-Star και 12 φορές στην καλύτερη αμυντική πενταδα. Είχε βγει πρώτος σκορερ της αγωνιστικής περιόδου δύο φορές (το 2005-06 και 2006-07) και είναι τρίτος σκόρερ της στην ιστορία του NBA προσπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν τον Δεκέμβρη του 2014, αφήνοντας τον Τζόρνταν στην τέταρτη θέση. Μετά την έναρξη της 20ης σεζόν του με τους Λέικερς το 2015-16, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ NBA για τις περισσότερες σεζόν με την ίδια ομάδα , ο Μπράιαντ είχε ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της.

Η απόσυρση

Στις 29 Νοεμβρίου 2015 ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν με μία συγκινητική επιστολή στο theplayerstribune.com. Συγκεκριμένα έγραφε:

«Αγαπημένο μου μπάσκετ,

Από τη στιγμή που φόρεσα τις κάλτσες του πατέρα μου και ξεκίνησα νοητά να εκτελώ νικητήρια σουτ στο θρυλικό Western Forum, ήξερα πως ένα πράγμα ήταν αληθινό. Σε ερωτεύθηκα. Σε αγάπησα τόσο, που σου έδωσα τα πάντα. Το μυαλό και το κορμί μου, το πνεύμα και την ψυχή μου. Ήμουν ένα εξάχρονο παιδί που σε αγάπησε έντονα. Δεν είδα ποτέ το τέλος του τούνελ. Είδα μόνο τον εαυτό μου να βγαίνει τρέχοντας από αυτό. Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε παρκέ για να κυνηγήσω κάθε μπαλιά. Μου ζήτησες να παλέψω και σου έδωσα την καρδιά μου γιατί μου προσέφερες πολλά περισσότερα.

Έπαιξα με ιδρώτα και με πόνο, όχι μόνο επειδή η πρόκληση με καλούσε, αλλά κι επειδή ΕΣΥ με φώναζες. Εκανα τα πάντα για ΕΣΕΝΑ, γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ζωντανός, όσο εσύ με άφησες να νιώσω. Έδωσες σε ένα εξάχρονο παιδί το Laker Dream και για πάντα θα σε αγαπώ. Όμως, δεν μπορώ να σε αγαπώ τόσο αρρωστημένα για πολύ ακόμα. Αυτή τη χρονιά, είναι ό,τι μου έχει απομείνει για να σου δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου θα το διαχειριστεί, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο.

Και είμαι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απόμεινε. Τα καλά και τα άσχημα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε.

Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5… 4… 3… 2… 1

Πάντα θα σε αγαπώ,

Kobe».

Στο τελευταίο του παιχνίδι ο Μπράιαντ πέτυχε 60 πόντους, στη νίκη των Λέικερς επί των Γιούτα Τζαζ.

Ο Μπράιαν ήταν παντρεμένος με την Vanessa Laine με την οποία και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ