Ο Τσίπρας… αλλιώς: Οι αποκαλύψεις για τα παιδικά του χρόνια, τη Μπέτυ Μπαζιάνα και το δημοψήφισμα


Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” σε μια συνέντευξη για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, κατά το πρώτο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του.

Ανέφερε ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν.

Ο πατέρας μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ

Επί παραδείγματι ανέφερε ότι 9 χρονών “ξεκοκάλιζε” την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του (τα ΝΕΑ και μετά και την Ελευθεροτυπία).

Είπε ότι η οικογένεια του ήταν μια δημοκρατική οικογένεια και αναφέρθηκε στις αριστερές παραδόσεις της οικογένειας του από την πλευρά των παππούδων του. «Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ», «τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην αριστερά, στην ΚΝΕ».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β’ Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού «και με “τσίμπησαν” εκεί κάτι “Κνίτες” επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς…».

Ανέφερε ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν θέμα “διαμάχης” στα οικογενειακά τραπέζια.

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για παράδειγμα για το Μακεδονικό».

«Η Μπέτυ ήταν ερωτευμένη μαζί μου πριν την εντοπίσω»

Ο κ. Τσίπρας μίλησε εκτενώς για τη σύντροφο του, Μπέτυ Μπαζιάνα, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους πριν από 29 χρόνια στο Λύκειο και την περιέγραψε ως έναν δυνατό άνθρωπο, για να σημειώσει ότι πέρα απ’ την αγάπη υπάρχει και μια αμοιβαία εκτίμηση και θαυμασμός, ότι συζητούν πολύ, ότι δεν θέλει να του επιβληθεί όμως παράλληλα είναι αυστηρός κριτής και πως αυτό τον βοηθάει, δημιουργώντας του καλύτερα φίλτρα.

Για την Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε χαμογελώντας ότι «πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν από εμένα. Πριν την εντοπίσω».

Όπως εξήγησε ήταν ένας φοιτητικός έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα και πως «πέρα από την αγάπη υπάρχει ένας αμοιβαίος θαυμασμός, αλληλοεκτίμηση και σεβασμός».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μουρμούρα και πως οι δυο τους συζητάνε πολύ. «Είναι πολύ αυστηρός κριτής και ξέρει ότι δεν αλλάζω εύκολα άποψη. Ωστόσο, στην σκληρή κριτική της με βοηθάει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τώρα αρχίζει και συνειδητοποιεί και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί

«Τώρα είμαστε στη φάση όπου αρχίζει και συνειδητοποιεί και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί, αλλά όπως ο εξαπατημένος σύζυγος όταν το μαθαίνει δεν θέλει να το πιστέψει, δίνει πίστωση χρόνου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ανέφερε ότι όντως είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση για τα κρίσιμα θέματα και πως η στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε αυτά «είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τη στάση που κράτησαν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ σε αυτά τα θέματα». «Αν η ΝΔ σήμερα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκούσαν αντιπολίτευση, για τις Πρέσπες, για το μεταναστευτικό». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες σε τόσο κρίσιμα ζητήματα». «Να δίνουμε συναίνεση και συνεννόηση να υπάρχει εκεί που υπάρχει και ένα πεδίο, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν βλέπουμε φάουλ δεν θα μιλάμε. Τι συναίνεση να δώσω στην αφωνία των 72 δευτερολέπτων στον Λευκό Οίκο ή στην απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου», είπε.

Εξηγώντας γιατί ζήτησε από την κυβέρνηση να “παγώσει” η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «είναι εξαιρετικά κρίσιμο ακόμα και με τους συμμάχους να μη μας θεωρούν δεδομένους και προβλέψιμους και να δίνουν ανταλλάγματα ουσιαστικής στήριξης όταν παίρνουν πράγματα που ζητούν από τη χώρα». Σημείωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να “παγώσει” την υπογραφή της «μέχρι ότου ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας θέσει με σαφήνεια τον τρόπο που θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του σε περίπτωση που η προκλητικότητα της Τουρκίας ξεπεράσει τα όρια».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ