ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέτσας: Διαγράφεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από τη ΚΟ της ΝΔ στην ευρωβουλή


Την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η διαγραφή έρχεται με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής για το ζήτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που έχει προκύψει.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν διακινδυνεύει να διαταρράξει το ομαλό κλίμα στην κοινωνία για το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν χαίρει της εμπιστσούνης του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά και ναι».

Η απόφαση του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον Θοδωρή Ζαγοράκη το πρωί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έχει ως εξής:

Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής, αλλά και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποφάσισε να προηγουμένως αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα μετά την εισήγηση της ΕΕΑ να αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο «Δικέφαλος του Βορρά» και η Ξάνθη.

Στην ανακοίνωση αποχώρησής του ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξαπολύει επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς να τον κατονομάζει, τονίζοντας πως υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι αυτοί που όρισαν την ΕΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ζαγοράκη:

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

Θ. Ζαγοράκης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ