Ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης από την απουσία Σαμαρά – Άφαντος ο πρώην πρωθυπουργός

Σοβαρό ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι στο κυβερνών κόμμα προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισε, αλλά ούτε και έστειλε κάποια επιστολή πρόθεσης για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση –μέχρι αυτή την στιγμή– ωστόσο η κίνηση του αυτή μπορεί να εκληφθεί ως δυσφορία του κ. Σαμαρά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι πριν από την ψηφοφορία ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει ξεκάθαρα θέμα κομματικής πειθαρχίας διευκρινίζοντας πως όποιος δεν υπερψηφίσει θα τεθεί εκτός κόμματος.

Συνεπώς γεννάται το ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και το 2008 στο ΠΑΣΟΚ όταν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο τότε πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Σημίτη, έπειτα από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία εξέφραζε διαφωνία για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Σημίτη με την οποία τον ενημέρωσε ότι δεν θα κινήσει μεν τις τυπικές διαδικασίες διαγραφής, σεβόμενος την ιστορία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά δεν τον προσμετρά πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here