Κωστής Χατζηδάκης στο Παρίσι: «Το περιβάλλον δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα»


«Το περιβάλλον δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα», ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε στους Γάλλους επενδυτές στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ, την ηλεκτροκίνηση, την ενεργειακή εξοικονόμηση, την απολιγνιτοποίηση και την διαχείριση απορριμμάτων δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο υπουργός ΠΕΝ σημείωσε επίσης ότι «οι παραδοσιακά στενές ελληνο-γαλλικές σχέσεις ίσως να μην είναι επαρκής λόγος για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ιδιαίτερα –και σε όλες τις χώρες- τον παράγοντα «κέρδος». Υπό αυτό το πρίσμα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρέχει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες διότι αφήνει πίσω της την κρίση έχοντας μια σταθερή κυβέρνηση που είναι φιλική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Κατέληξε σημειώνοντας ότι οι Κινέζοι που επένδυσαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν το έχουν μετανιώσει. Ο δρόμος λοιπόν για τους Γάλλους επενδυτές είναι ανοιχτός σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Χθες και σήμερα ο κ. Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων γαλλικών εταιριών(ΕDF, RTE, Total, Imerys, Engie, Suez, Veolia, AKUOEnergy, EREN, VINCIEnergy, Eiffage). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και τους επιχειρηματικούς αυτούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης και της προοπτικής επενδυτικής επέκτασής τους στη χώρα μας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ