Τοξοβόλος του Συντάγματος: Από μαθητής πρότυπο αδίστακτος ληστής οπλισμένος με καλάσνικοφ


Η πορεία ενός μαθητή-προτύπου που μεταμορφώθηκε σε αδίστακτο κακοποιό οπλισμένο με καλάσνικοφ – Ο δρόμος από την βράβευση για τις επιδόσεις του στα μαθήματα του σχολείου, μέχρι την πτέρυγα με τους εγκληματίες του Κορυδαλού.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος αν και μόλις 25 ετών, έχει στο ιστορικό του μια πολυτάραχη.

Ποιος να το έλεγε πως ο νεαρός Γιάννης που βραβεύτηκε από την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, με έναν φορητό υπολογιστή, μόλις έξι χρόνια αργότερα θα αποτελούσε μέλος τρομοκρατικής ομάδας που μαζί με άλλους συνομήλικους του βαριά οπλισμένους θα πραγματοποιούσε ληστείες και θα εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Το χρονικό

Ο ίδιος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο Τοξοβόλος του Συντάγματος, όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος και επιχείρησε να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ. Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς συνελήφθη, ωστόσο αντιστάθηκε και χρειάστηκε μία διμοιρία για μπορέσει να τον συλλάβει.

Ο πατέρας του ήταν μαέστρος

Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, γνωστός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής όταν είχε συλληφθεί ο γιος στα επεισόδια στο Σύνταγμα είχε σπεύσει να υποστηρίξει το παιδί του. Τότε δήλωνε πως ο νεαρός Γιάννης είναι οικολόγος και δεν ανήκει σε κάποιο μπλοκ ή κάποια οργάνωση. Τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα καλλιεργημένο παιδί με σπουδές –φοιτητής στο ΑΠΘ- και βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο. Βέβαια είχε υπογραμμίσει πως έχει κάποιες ιδεολογικές τάσεις φίλα προσκείμενες στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η σκοποβολή και η τοξοβολία ήταν τα χόμπι του

Δραστήριος νέος ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε ως χόμπι την σκοποβολή και την τοξοβολία. Δυστυχώς για τον ίδιο αποφάσισε να δείξει τις δεξιότητες του στο κοινό τόσο με τον τόξο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και με το καλάσνικοφ στους υπαλλήλους και τους πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Έχει …πλούσιο παρελθόν στη ΓΑΔΑ

Γνώριμος των Αστυνομικών Αρχών φαίνεται ότι είναι ο συλληφθείς για τη διπλή ληστεία της Παρασκευής στον Βελβεντό Κοζάνης, που έχει γίνει γνωστός ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος». Ο νεαρός, που καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές. Και άλλες τόσες έχει αφεθεί ελεύθερος.

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» φαίνεται ότι έχει μεγάλο φάκελο στη ΓΑΔΑ. Ο νεαρός είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2011, μετά τα επεισόδια με το τόξο και τα βέλη στο Σύνταγμα συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Απολογούμενος τότε, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε πάνω του τσεκούρι για το οποίο υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί το «πρόσθεσαν» στα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα ,ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο.

Υποστήριξε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για λόγους συμβολικούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ