Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Με τη σημερινή του κατάθεση ο κ. Μανίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis

Ο Νίκος Μανίας, «τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis», αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του ειδικού στα συστήματα τιμολόγησης φαρμάκων, ανεξάρτητου αναλυτή που είχε κατά καιρούς συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα υπουργεία τα οποία εμπλέκονταν στην τιμολόγηση φαρμάκων.

«Με τη σημερινή του κατάθεση ο κ. Μανίας επιβεβαίωσε και τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Νοβάρτις. Επέμεινε και δεν ανακάλεσε ούτε στο παραμικρό τις τέσσερις καταθέσεις που έδωσε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης», ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, προσθέτοντας ότι «με βάση αυτές τις καταθέσεις επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων της Νοβάρτις».

Συνεχίζοντας, οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμιζαν πως ο κ. Μανίας «χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι τιμές για 40 φάρμακα βρέθηκε να είναι παράνομα αυξημένες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, γεγονός που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 65 εκατ. ευρώ».

«Κατέθεσε ότι μετά τις αποκαλύψεις του στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, εκφοβισμούς, προπηλακισμούς καθώς και ότι άγνωστοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του», συμπλήρωσαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξαν λέγοντας πως στο τέλος «τόνισε ότι ήταν πολύ λογικό να του κάνει επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις η κα Τουλουπάκη για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και πως αυτό εννοούσε όταν, νωρίτερα, μίλησε για πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here