Μεταναστευτικό – Κραυγή απόγνωσης από το δήμαρχο Μυτιλήνης: Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου

Για τις δυσκολίες που βιώνει η τοπική κοινωνία, με την κατάσταση να είναι «εκτός ελέγχου» λόγω του μεταναστευτικού, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κυτέλης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, στο hotspot της Μόριας με δυναμικό 2.700 ανθρώπους αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, δυσκολεύονται στο νοσοκομείο, φοβούνται. Εχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας» σημείωσε μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

Ο κ.Κυτέλης, ζήτησε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί προσθέτοντας ότι «για εθνικούς λόγους τα νησιά δεν μπορούν να «σηκώσουν» 50.000 μετανάστες».

Κυτέλης: Φοβάμαι διπλασιασμό αφίξεων όσο μπαίνει η άνοιξη

Οσον αφορά το σχέδιο για πλωτό φράχτη ο δήμαρχος Μυτιλήνης είπε ότι «δεν έχω καμία ενημέρωση, θα το δούμε πώς θα λειτουργήσει στο πεδίο» προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει».

«Ζητάμε φύλαξη των συνόρων εκτός από την επιτήρηση των ΜΚΟ και το κλείσιμο των δομών» σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του ότι «όσο μπαίνει η άνοιξη πιθανόν να έχουμε διπλάσιο αριθμό αφίξεων και το νησί δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ