Για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός και… ο άνεμος!


Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η ιστορία συχνά πυκνά επαναλαμβάνεται χωρίς δυστυχώς αυτοί που πρέπει να την αξιολογούν και να διδάσκονται από αυτήν.

γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Όλοι γνωρίζουμε ότι το 1996 οι Τούρκοι… στα Ίμια με περίσσιο θράσος πασπαλισμένο με μπόλικη δική μας ανικανότητα δημιούργησαν τις αμφισβητήσεις και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Μια ανικανότητα η οποία είχε ως αποτέλεσμα των τραγικό θάνατο τριών στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων μας κάτω από μη τόσο πειστικές (και ύποπτες για μένα) συνθήκες.
Έτσι φτάσαμε μετά από 24 χρόνια την ημέρα της επετείου της θυσίας αυτών των παλικαριών να μη γίνεται καμία αξιόλογη αναφορά μνήμης και τιμής για αυτά από το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας λες και δεν υπήρξαν και δεν έδωσαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Αντίθετα οι Τούρκοι ακολουθώντας την πάγια τακτική τους για την δημιουργία αμφισβητήσεων και τετελεσμένων την “Γιόρτασαν” εισβάλλοντας με το ερευνητικό τους σκάφος στα Ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς δυστυχώς και πάλι να υπάρξει καμία σοβαρή αντίδραση από αυτούς που μας κυβερνούν οι οποίοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το τι ακριβώς συμβαίνει και που το πάνε οι Τουρκαλάδες.

Οι Τουρκαλάδες οι οποίοι πρόσφατα αγνοώντας το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και την ύπαρξη των νησιών μας οριοθέτησαν και υπέγραψαν με τους Λύβιους το αντίστοιχο μνημόνιο ενώ εμείς απλά σκούζουμε σαν τις κότες που το αβγό τους είναι τόσο μεγάλο και στο τέλος το βγάζουν … σπασμένο!

  • Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια δεν οριοθετήσαμε κοινή ΑΟΖ με την Κύπρο, το Ισραήλ την Αίγυπτο και τις άλλες γύρω από εμάς χώρες;
  • Ποιοι μας απαγόρεψαν και μας απαγορεύουν να κάνουμε αυτό ακόμα και με τις χώρες στα δυτικά δηλ. την Ιταλία και την Αλβανία;
  • Μήπως όλη αυτή η οδυνηρή περιπέτεια των μνημονίων και η εξαθλίωση του λαού μας έχει σχέση με τον ενεργειακό πλούτο που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδας μας;

Φίλες/οι αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν εδώ και καιρό αλλά οι απαντήσεις δεν δίνονται γιατί όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν είναι λιγόψυχοι, ανίκανοι και πολλοί εξ αυτών και δόλιοι αφού δείχνουν να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Για να επανέλθω και να συνδέσω τα γεγονότα των Ιμίων και το χτεσινό, σας αναφέρω ότι έχουν κάτι κοινό… τον Καιρό και συγκεκριμένα τον ΑΝΕΜΟ ο οποίος τότε πήρε την σημαία και τώρα πήρε… το διερευνητικό σκάφος των Τουρκαλάδων και το έφερε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα!

Ναι τον άνεμο που πιθανόν σύντομα “θα μας πάρει και θα μας σηκώσει” όλους μας αν εξακολουθήσουμε να παραμένουμε “Πρόβατα” που απλά περιμένουν το Πάσχα για να τα ….. σφάξουν!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ