Εάν δεν έχανε η Ελλάδα στα Ίμια η Τουρκία δεν θα μπορούσε σήμερα να απειλεί την εθνική κυριαρχία


«Σήμερα είναι η 24η επέτειος των Ιμίων», έλεγε την περασμένη Παρασκευή η τηλεοπτική παρουσιάστρια, που εκείνη τη μαύρη μέρα, όταν η Τουρκία, με αποδοχή της Ελλάδας, «γκρίζαρε» το Αιγαίο, θα ήταν -δεν ήταν- 10 χρόνων – Άρθρο φωτιά του Μιχάλη Ιγνατίου 

Άρα δεν έζησε τα γεγονότα, και όπως όλοι οι νέοι δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια, διότι το πολιτικό σύστημα και η αθηναϊκή ελίτ, παρουσιάζει την πραγματικότητα με απίστευτες αναλήθειες.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα αναφέρω από την αρχή το εξής: Εάν η συμφωνία της Αθήνας και της Άγκυρας με τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον, ήταν διαφορετική, η Τουρκία δεν θα απειλούσε με τόσο δραματικό τρόπο την Ελλάδα. Τελεία και παύλα.

Στο βιβλίο που γράψαμε με το συνάδελφο Αθανάσιο Έλλις, και στο οποίο για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν τα αμερικανικά απόρρητα έγγραφα για την κρίση των Ιμίων, εξετάσαμε -χωρίς φόβο και πάθος- και τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στην κρίση.

Εντοπίσαμε και τη δημοσιογραφική ανευθυνότητα μέχρι βλακείας, που έπαιξε απαράδεκτο -ίσως και βρώμικο ρόλο- αλλά και την υποχωρητικότητα των πολιτικών, που κυβερνούσαν τότε την Ελλάδα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και τον ρόλο Σημίτη – Πάγκαλου


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ