Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χιόνια και στην Αττική – Δείτε πότε και πού


Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στη χώρα μας την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μέσα στη μέρα, το αργότερο μέχρι το βράδυ, αναμένονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το βράδυ θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Αττικής.

Επίσης, θα συνεχιστεί η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι της τάξης των 12 με 15 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική χώρα.

Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στο σύνολο των ορεινών της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και πιο χαμηλά στην Κεντρική Ελλάδα.

Στην Αττική σήμερα Τετάρτη ήδη ξεκίνησε η βροχή και τα έντονα φαινόμενα, ενώ τη νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά.

Στο νομό Θεσσαλονίκης ήδη ξεκίνησε το χιονόνερο και τα χιόνια στα βουνά, που βαθμιαία θα επεκταθούν και πιο χαμηλά χωρίς να αποκλείεται από το απόγευμα της ίδιας ημέρας να χιονίσει και σε πιο κεντρικές περιοχές.

Δεύτερο στάδιο

Το δεύτερο στάδιο της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το μεσημέρι της Πέμπτης και μέχρι το πρωί της Παρασκευής όπου κύματα χιονοπτώσεων θα δημιουργηθούν στη βορειοανατολική χώρα και θα επηρεάσουν το Αιγαίο και περιοχές της ανατολικής χώρας που βρέχονται από αυτό. Από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι το πρωί της Παρασκευής χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής, χωρίς να αποκλείεται να χιονίσει και σε πιο κεντρικές περιοχές.

Τρίτο στάδιο

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο το αναμένουμε από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής, όπου θα επηρεαστούν πάλι οι πεδινές-ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται από Παρασκευή και μέχρι Κυριακή να δούμε τις χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και το πρωί στη βόρεια χώρα να προσεγγίζουν τους -12 με -15 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τον ισχυρό παγετό, ο οποίος θα απασχολήσει αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ