«Γκριζάρει» ξανά τα Ίμια ο Ερντογάν: Προειδοποιήσαμε τους Έλληνες γι αυτό δεν είχαμε φέτος επεισόδιο


Λίγα 24ωα μετά την πρόκληση με το ερευνητικό Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να προκαλεί για άλλη μία φορά με αναφορά στα Ίμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μίλησε για τα Ίμια υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα είχε ενημερώσει την ελληνική πλευρά να μην κάνει κάποια κίνηση στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (σ.σ. ο Ερντογάν τα λέει ‘Καρντάκ’) γιατί τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ιμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας πως «Ο υπουργός Άμυνάς μου (Χουλουσί Ακάρ) πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ιμια και στα υπόλοιπα νησιά».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ-Παναγιωτόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άνδρες συνομίλησαν για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά και τις συναντήσεις για τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 17- 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναζητείται ημερομηνία από 17 έως 21 Φεβρουαρίου για τη συνάντηση των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να γίνει συνάντηση εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος θα μεταφερθεί για τις αρχές Μαρτίου.

Ο στόχος της ελληνικής πλευράς κατά τις συνομιλίες σύμφωνα με ρεπορτάζ το ΣΚΑΪ είναι τριπλός:

  • Να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων,
  • Να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και
  • Να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης

    Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ