Μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους λόγω της κακοκαιρίας


Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για τους άστεγους μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, απόψε το βράδυ (από τις 8.00 μμ μέχρι το πρωί), όπως και αύριο και μεθαύριο τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372) καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35 -2105149940, 2105157553). Επίσης σε συνεννόηση/συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου με τον Δήμο, θα λειτουργήσει υπνωτήριο στην οδό Αλικαρνασσού 49, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Παράλληλα, συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα κάνουν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, διανέμοντας ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης και ενημερώνοντας για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210-5246515-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια. Επίσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην γραμμή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ