Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας: Σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου – Λιβύης


Καταιγιστικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά – Η Άγκυρα στέλνει ερευνητικά σκάφη μεταξύ Κρήτης – Κύπρου – Κατσελλόριζου – Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος επιχειρεί αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, συνομιλώντας με τον Χουλουσί Ακάρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, το καθεστώς Ερντογάν αποδεικνύει πόσο αφερέγγυο είναι και πόσο βρώμικα παίζει στη διπλωματική σκακιέρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (06/02), η Άγκυρα ανακοίνωσε πως προχωρά σε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, δια στόματος Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε πως οι έρευνες εκτός από την ανατολική Μεσόγειο θα πραγματοποιηθούν και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ