Τραμπ: Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης – Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα στην Ανατ. Μεσόγειο


Με τα θερμότερα λόγια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό «εξαιρετικό ηγέτη».

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο. Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Δένδιας: Καμία συνεννόηση με Τουρκία για τα Ίμια – Τι είπε για «θερμό» επεισόδιο

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ και την εκπομπή «10».

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δήθεν προσυνεννόηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα Ίμια.

«Καμία κατανόηση και προσυνεννόηση με την Τουρκία για το θέμα των Ιμίων δεν μπορεί να υπάρξει με την Τουρκία. Καμία κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την γκριζοποίηση του Αιγαίου», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ότι αφορά στην παρουσία του Oruc Reis στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο γύρω από τον συγκεκριμένο πλου».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο «θερμό» επεισοδίου, ο Νίκος Δένδιας είπε: «ευλπιστώ ότι η Τουρκία δεν έχει σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε την Τουρκία και με τα δύο σενάρια. Είτε ότι επιθυμεί τον διάλογο μαζί μας είτε να μας εξωθήσει στα άκρα… Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε και μόνοι μας. Δεν θα είμαστε όμως μόνοι μας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ