9 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου για να έχεις τύχη & ευεξία


Δες τι πρέπει να αλλάξεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου σήμερα κιόλας.

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με το Feng Shui. Αν και δεν είμαστε ξύπνιοι, εκεί περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, για αυτό και η διακόσμησή του έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν σύμφωνα με το Feng Shui και το thespruce.com;

Την κεφαλή του κρεβατιού

Η κεφαλή του κρεβατιού είναι πολύ σημαντική σύμφωνα με το Feng Shui, καθώς συμβολίζει τη σταθερότητα και τη στήριξη στη ζωή και στις σχέσεις. Προτίμησε τις υφασμάτινες κεφαλές και όχι τις ξύλινες με ρίγες καθώς σχετίζονται με αισθήματα καταπίεσης και αιχμαλωσίας.

Τη θέση

Τοποθέτησε το κρεβάτι σου έτσι ώστε να κοιτάει την πόρτα του υπνοδωματίου. Ιδανικά, η κεφαλή του κρεβατιού θα πρέπει να ακουμπάει σε τοίχο (όχι όμως αν το διπλανό δωμάτιο είναι τουαλέτα) και οι άλλες τρεις πλευρές να είναι ελεύθερες.

Τα αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι

Εάν χρησιμοποιείς και εσύ τον χώρο κάτω από το κρεβάτι για αποθήκευση κουτιών, βαλιτσών και άλλων διάφορων πραγμάτων, ίσως ήρθε η ώρα να το σταματήσεις. Τα πράγματα κάτω από το κρεβάτι επιβαρύνουν την ενέργειά μας, επομένως όσο λιγότερα έχεις, τόσο το καλύτερο.

Τις ηλεκτρονικές συσκευές

Η τηλεόραση, το tablet, το κινητό και γενικά όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία στον χώρο τα οποία εκτός από επιβλαβή για την υγεία, επιβαρύνουν την ενέργειά και επηρεάζουν τη διάθεσή σου. Βγάλε λοιπόν την τηλεόραση από το δωμάτιο και προσπάθησε να μειώσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές εντός δωματίου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα κομοδίνα

Τα κομοδίνα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης. Φρόντισε να έχει δύο κομοδίνα, ένα από την κάθε πλευρά του κρεβατιού. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσεις ισορροπία και αρμονία.

Τα χρώματα

Τα χρώματα του υπνοδωματίου επηρεάζουν πολύ τη διάθεσή σου. Εάν αποζητάς περισσότερο πάθος, διάλεξε πιο ζεστά και έντονα χρώματα, ενώ εάν θέλεις χαλάρωση προτίμησε τα πιο γήινα ή παστέλ.

Τους πίνακες

Οι πίνακες στο υπνοδωμάτιο έχουν και αυτοί τη σημασία τους. Οι οικογενειακές φωτογραφίες είναι καλύτερο να τοποθετούνται σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Για το υπνοδωμάτιο προτίμησε πίνακες ή posters με αφηρημένη τέχνη, τοπία ή με περισσότερα από ένα αντικείμενα ή πρόσωπα.

Τα βιβλία

Τα βιβλία εκπέμπουν ενέργεια η οποία διεγείρει το μυαλό και λειτουργεί αποτρεπτικά στη χαλάρωση και την ηρεμία. Βγάλε τα βιβλία που έχεις στο υπνοδωμάτιο και άφησε στο κομοδίνο σου, μόνο αυτό που διαβάζεις αυτήν την περίοδο.

Πηγή: Mothersblog.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ