Η Ένωση έσπασε το ρόδι σε ντέρμπι μετά από 22 μήνες


Σε ένα κακό παιχνίδι από πλευράς ρυθμού, διεξήχθη το κλασσικό Αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ, με τη γηπεδούχο να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης, χάρη σε ένα γκόλ-ποίημα του Σέρτζιο Αραούχο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε ένα σχηματισμό 4-3-3, στοχεύοντας την πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα από την έναρξη του αγώνα, ενώ παράλληλα έβγαινε ένα έξτρα χαφ  από την κεντρική τριάδα που βοηθούσε στην πίεση. Στο πρώτο ημίχρονο ανέβαινε ο Σιμάνσκι ή ο Μάνταλος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τα ηνία της προώθησης, τα ανέλαβε ο Κρίστιτσιτς.

Μετά το πρώτο 20λεπτο της κιτρινόμαυρης πίεσης, ο Παναθηναϊκός είχε μια φλύαρη υπεροχή με κατοχή μπάλας, ωστόσο δεν δημιούργησε καμία απειλή προς την εστία του Μπάρκα και έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, παρά τις τρεις γρήγορες αλλαγές του Γ.Δώνη μέχρι το 65′ λεπτό, η ΑΕΚ διαχειριζόταν με ασφάλεια το υπέρ της σκορ και το τριφύλλι προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την κιτρινόμαυρη άμυνα αναποτελεσματικά, παρά την υπερβολική κατοχή της μπάλας που άγγιζε το 70%.

Ο κυνισμός του Ιταλού κόουτς της Ένωσης φάνηκε για άλλη μια φορά,  γνωρίζοντας άριστα τις αδυναμίες της ομάδας του. Στο 85′ λεπτό πέρασε τρίτο στόπερ τον Μ.Οικονόμου αλλάζοντας επιθετικό ποδοσφαιριστή (Μ.Λιβάγια), προκειμένου να διασφαλίσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

Τέτοιο ρεαλισμό από προπονητή, είχε να δει η ΑΕΚ από την περίοδο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο προπονητές είναι, ότι ο Ουρουγουανός κατέφευγε σε τέτοιες αποφάσεις λόγω έλλειψης ποιότητας του ρόστερ, ενώ ο Καρέρα ωθείται, από την άθλια φυσική κατάσταση που έχουν οι παίκτες του, όσο και αν το τεχνικό επιτελείο προσπαθεί να τη βελτιώσει.

Ο Ιταλός κόουτς δείχνει να τα καταφέρνει προς το παρόν, αφού επανήλθε ξανά το ομαδικό πνεύμα στην ομάδα, οι παίκτες έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, η άμυνα που ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ συμπεριφέρεται καλύτερα και τέλος στο κοουτσάρισμα και στο στήσιμο της ενδεκάδας, τα πάει περίφημα.

Ασφαλή συμπεράσματα όμως θα έχουμε, όταν ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία και έχει τα απαραίτητα εργαλεία από πλευράς σύνθεσης παικτών (επιπλέον 4-5 μεταγραφές), για να δώσει την δική του ποδοσφαιρική ταυτότητα στην ΑΕΚ.

Συμπληρωματικά, έχει παρατηρηθεί μία μικρή ατομική βελτίωση του Στράτου Σβάρνα, κυρίως στις τοποθετήσεις του αμυντικά και διακρίνεται μία θέληση του νεαρού αμυντικού, στο να δίνει βοήθεια στην ανάπτυξη της ομάδας, από τις πίσω γραμμές με έξυπνες βαθιές μπαλιές, στοχεύοντας τους επιθετικούς της ομάδας του με ακρίβεια.

Επιμέλεια κειμένου: Tommy T.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ