ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση αρνείται την αποσυμφόρηση των νησιών

«Η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την αποσυμφόρηση των νησιών», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι σημερινές ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσας επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «το μπάχαλο που δημιούργησε με τις μνημειώδεις παλινωδίες της» και να προχωρήσει σε πραγματικές λύσεις.

Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι επιμένει να αρνείται την αποσυμφόρηση των νησιών, εγκαθιστώντας τουλάχιστον δύο κέντρα σε κάθε νησί, ένα εκ των οποίων τη μία μέρα ονομάζει «κλειστό» και την άλλη δήθεν «ελεγχόμενο».

Εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 11 Νοεμβρίου δήλωνε πως είναι η «τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα», αντιλαμβάνεται πως το μέλλον στα νησιά από τραγικό σήμερα θα γίνει αβάσταχτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι υπάρχει λύση, μόνο εάν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίσει να σταματήσει αυτό το μπάχαλο που δημιούργησε με τις μνημειώδεις παλινωδίες της, με αποκορύφωμα τις αλλεπάλληλες αλλαγές υπευθύνων υπουργών και την κατάργηση του υπουργείου για να το επανασυστήσει μετά από 6 μήνες.

Η κυβέρνηση οφείλει:

 • Να ξεκινήσει άμεσα την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.
 • Να αυξήσει το στελεχιακό δυναμικό της Υπηρεσίας Ασύλου (διερμηνείς, επιτροπές προσφυγών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού)
 • Να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία ενός – και όχι δύο – κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης ανά νησί
 • Να εντείνει τις πιέσεις και να απαιτήσει έμπρακτη αλληλεγγύη από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Λύσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου με την προστασία των δικαιωμάτων τόσο των κατοίκων όσο και των αιτούντων ασύλου.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. To ΜΠΑΧΑΛΟ που δημιούργησε ο Μητσοτάκης και η τάξη που είχε ο Τσίπρας!
  Η κυβέρνηση οφείλει: …
  Εσείς δεν οφείλατε να προστατέψετε την Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες, αντί να καλλιεργείτε ευνοϊκό κλίμα για την είσοδο τους στην χώρα ?
  «Οι μετανάστες έρχονται και εξαφανίζονται μέσα σε 20 μέρες», «οι μετανάστες αφήνουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα» … και φτάσαμε να έχουμε 60.000 στα νησιά που από αυτούς παίζει να είναι και κάτω του 10% οι πρόσφυγες.
  Πάει και ο άλλος τις προάλες και παθαίνει σοκ λέει με αυτά που είδε στη μόρια. Τι λες ρε φίλε, τώρα κατάλαβες τι γίνεται ε ? Βέβαια ως το βράδυ το ξεπέρασες. Βοήθησαν και τα μπουζούκια.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ