Αχτσιόγλου: Εννέα στους δέκα συνταξιούχους θα δουν μείωση του εισοδήματός τους το 2020

Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σχεδόν επικίνδυνη ανεπάρκεια» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και στο προσφυγικό ζήτημα

Την εκτίμηση ότι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος στο τέλος της χρονιάς εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης στο ζήτημα των συντάξεων, εξέφρασε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Η κυρία Αχτσιόγλου εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί, διότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης προβλέπει 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα χρήματα για τις συντάξεις του 2020, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μειώνει την πίτα και παραλλήλως κάνει μια ανάποδη αναδιανομή».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι από τον επανυπολογισμό των συντάξεων που προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, δεν θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι πριν από 2016.

Η κυρία Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της 13ης σύνταξης υποστηρίζοντας ότι το μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα καταργείται παρ’ ότι ήταν μόνιμο μέτρο και είχε ψηφιστεί τότε και από την Νέα Δημοκρατία. Τόνισε μάλιστα ότι από την κατάργηση της 13ης σύνταξης θα χρηματοδοτηθούν ουσιαστικά οι όποιες μικρές αυξήσεις γίνουν στα ανώτερα κλιμάκια.

Αναφερόμενη στα εργασιακά ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο που βγήκε, χειρουργικά χτυπήματα στον κόσμο της εργασίας, πιο γρήγορα και από ότι φανταζόμασταν. Ξεκίνησαν με την υποβάθμιση του σώματος επιθεώρησης εργασίας και προχώρησαν στη κατάργηση των μέτρων προστασίας από τις απολύσεις».

Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σχεδόν επικίνδυνη ανεπάρκεια» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και στο προσφυγικό ζήτημα ενώ της καταλόγισε ακροδεξιά στροφή και νεοφιλελευθερισμό επαρχιώτικου τύπου.

Αναφερόμενη, εμμέσως, στα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «χρήσιμη την συζήτηση που διεξάγεται για τα εσωτερικά μας και χρήσιμη την ανασκόπηση και την αυτοκριτική, αλλά ο εχθρός είναι αλλού. Και όποιος έχει το βλέμμα του πραγματικά στην κοινωνία, καταλαβαίνει ότι εκεί πρέπει να δουλεύει. Πως θα οργανώσουμε την αντιπολίτευση μας, πώς θα ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτά που συμβαίνουν και αφορούν τη ζωή του».

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επικίνδυνοι και ανεπαρκείς ήσασταν εσείς ως κυβέρνηση και συνεχίζετε να είστε και ως αντιπολίτευση.
    Μιλάει και ο Σύριζα για εξωτερική πολιτική, όταν ο Κοτζιας έδωσε το όνομα Μακεδονία και μιλούσε για συνεκμετάλλευση πόρων στην ανατολική μεσόγειο με την Τουρκία!
    «Μην είμαστε μοναχοφάιδες» !!! οι έλληνες στα ελληνικά κοιτάσματα αερίου !!! Ας δώσουμε και στους Τούρκους, μόνο την Κύπρο, τον πόντο και τα παράλια πήραν οι καημένοι ! Σιγά το πράγμα !
    Μιλάει και ο Σύριζα για οικονομική πολιτική που το ΟΧΙ των ελλήνων έγινε ΝΑΙ, που μπήκαν τα κάπιταλ κοντρολς, που μειώθηκαν οι συντάξεις …
    Και 3 % πολύ σαν ήταν !

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ