Ξεκίνησαν οι επιστροφές μεταναστών με πλοία και αεροπλάνα (vid)


Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των εξαγγελιών της για τις επιτροφές των μετανστών στις χώρες προέλευσής τους.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα σε τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως ήταν «Σύνθετες οι διαδικασίες επιστροφών» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε χιλιάδες επιστροφές».

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρουν τα εξής:

1. Σε 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε 1882 επιστροφές. Αριθμός που απέχει πολύ από το «χιλιάδες» της κ. Γεροβασίλη.

2. Οι διαδικασίες των επιστροφών δεν είναι «σύνθετες». Σύνθετες ήταν αυτές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Με τον Ν. 4636/19, επιταχύνθηκαν σημαντικά οι διαδικασίες ασύλου.

3. Αν κάτι είναι «σύνθετο», αυτό είναι οι λόγοι που η χώρα δεν προχωράει σε επιστροφές. Πρώτον, γιατί, ελλείψει κλειστών κέντρων, οι μετανάστες που βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής, απλώς «εξαφανίζονται». Δεύτερον, όπως ερμηνεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, δένει τα χέρια της χώρας όσον αφορά τις επιστροφές από την ενδοχώρα.

4. Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει προχωρήσει σε 7 αποστολές μεταναστών, έχοντας επιστρέψει 84 μετανάστες στη Τουρκία. 8 δηλαδή περισσότερους από όσους επέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Στόχος της ο πολλαπλασιασμός των επιστροφών μέσα στο 2020. Μόνος δρόμος για να το πετύχει η επιτάχυνση του ασύλου μέσω της εφαρμογής του νέου νόμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ