Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Με βαριά ατζέντα στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός


Με τον Τούρκο ομόλογό του αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνάντηση των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την πρόθεσης συνάντησής του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η ελληνική πλευρά άλλωστε έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η επικοινωνία μεταξύ των δύο κρατών, ακόμα και σε συνθήκες έντασης, πρέπει να υπάρχει. Στην ατζέντα του Έλληνα υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσόγειου. Τέλος, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν και για την πορεία του διμερή στρατιωτικού διαλόγου για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύνοδος και η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιείται υπό τη σκιά των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι και σήμερα, Τετάρτη (12/02) τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά σε διάστημα εννέα λεπτών, ενώ και χθες, Τρίτη (11/02) σημειώθηκε μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων, με συνολικά πέντε περιστατικά σε διάστημα μικρότερο των 40 λεπτών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ