Σεσημασμένος 24χρονος πίσω από την κινηματογραφική καταδίωξη στη Λάρισα


Είχε στο αυτοκίνητο γυναίκα και παιδιά!

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της απείθειας, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της παράβασης του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (11/2) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δύο άτομα, ηλικίας 24 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της απείθειας, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της παράβασης του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Λάρισα ο 24χρονος αφαίρεσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, ενώ όταν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το αφαιρεθέν όχημα, ο 24χρονος προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, δεν σταμάτησε και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του οχήματος σε πεζοδρόμιο και την ακινητοποίησή του, τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού και την πρόκληση υλικών ζημιών στο όχημα.

Κατά τη σύλληψη του 24χρονου διαπιστώθηκε ότι στο όχημα επέβαιναν και μέλη της οικογένειάς του – σύζυγος και τέκνα και ότι ο 24χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, προέκυψε επιπλέον ότι ο 24χρονος λίγη ώρα πριν είχε αφαιρέσει ακόμη ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια το εγκατέλειψε, καθώς επίσης και ότι το μεσημέρι της (10-02-2020) μετέβη με όχημα από κοινού με τον 60χρονο στον Τύρναβο, όπου εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούν δύο αποφάσεις του Τριμελούς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 7 μηνών, για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, κλοπή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της κλοπής στον Τύρναβο κατασχέθηκε και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά, πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλυσίδες), ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ένα κλειδί αυτοκίνητου. Τα άλλα δύο αφαιρεθέντα οχήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: onlarissa.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ