Παναγιωτόπουλος-Ακάρ: Τι είπαν στο 10λεπτο τετ α τετ τους στις Βρυξέλλες


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του με τον κ. Ακάρ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση.

Σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο περιορίστηκε απλώς στην ανακοίνωση της συνάντησης των δύο ανδρών: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίαςκ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να τονίσει στον κ. Ακάρ ότι είναι ανάγκη η Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιου είδους ατύχημα ή άλλο επεισόδιο. Ακόμη και οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την γλώσσα του σώματος και τις χειρονομίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας δείχνουν την αγωνία της ελληνικής πλευράς να δημιουργήσει αξιόπιστους διαύλους επικοινωνίας και να εγκαθιδρύσει έναν κώδικα επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση.

Η τουρκική συμπεριφορά και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Άγκυρας συζητήθηκε την Πέμπτη και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Νίκο Δένδια ο οποίος ενημέρωσε για τον πρόσφατο πλου του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στο πιο απομακρυσμένο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Ενημέρωσα για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, για τους ανιστόρητους και νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς. Παρά ταύτα εξήγησα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ