Δίκη φόνισσας Κορωπίου: «Εγώ φταίω που δεν ξεκαθάριζα τη θέση μου», είπε ο σύζυγος του θύματος


«Εγώ είχα μπλέξει με την κατηγορουμένη και είχα κάνει και παιδιά μαζί της. Ήταν φυσιολογικό να αντιδρά η Θεοδώρα», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην σύζυγος της 35χρονης που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την ερωτική σύντροφό του.

«Εγώ φταίω που δεν ξεκαθάριζα τη θέση μου. Δεν έκανα τίποτα για αυτό γίνανε όλα αυτά. Τα μπέρδεψα πολύ τα πράγματα γι’ αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και η άλλη σε αυτή θέση».

Με τα λόγια αυτά ο 44χρονος πρώην σύζυγος της 35χρονης Θεοδώρας Παπασπαλά, η οποία δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2016 μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί από την ερωτική σύντροφό του, παραδέχθηκε τα μοιραία λάθη του ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

«Εύχομαι να μην βρεθεί κανένας στη θέση μου. Κρίμα η Θεοδώρα. Μέχρι να γνωρίσω την κατηγορουμένη όλα ήταν πολύ καλά στο γάμο μου μαζί της. Ήμασταν μια χαρά, εγώ βέβαια δεν ήμουν και άγιο παιδί …γύρναγα. Και πριν γνωρίσω την κατηγορουμένη …Μη λέμε και ψέματα», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως όταν γνώρισε την κατηγορουμένη έπειτα από 15 χρόνια γάμου του με το θύμα άρχισαν οι καβγάδες με τη σύζυγο. «Εγώ είχα μπλέξει με την κατηγορουμένη και είχα κάνει και παιδιά μαζί της. Ήταν φυσιολογικό να αντιδρά η Θεοδώρα. Όμως και με την κατηγορουμένη τσακωνόμασταν, γιατί εγώ δεν έφευγα από την γυναίκα μου να μείνω μαζί της. Όταν ήμουν σε διάσταση με την Θεοδώρα οι δυο γυναίκες βρέθηκαν μέσα στο συνεργείο μου και χτυπήθηκαν. Τσακωθήκανε και οι δυο μέσα στο μαγαζί. Η κατηγορουμένη έχει έρθει για να της δώσω χρήματα για τα παιδιά μας. Ντρέπομαι να σας πω τι έλεγαν…».

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε μια ζωή….

Μάρτυρας: Η Θεοδώρα έλεγε π@@@@ την κατηγορουμένη και ότι της διέλυσε το σπίτι. Η άλλη της έλεγε φύγε από εδώ. Η Νικολέτα δεν ήθελε η Θεοδώρα να έρχεται στο μαγαζί μου….

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του προέδρου ο 44χρονος ανέφερε: «Η Θεοδώρα δεν ήθελε να χωρίσουμε. Η Νικολέτα δεν ήθελε να φύγω από εκείνη. Και γινότανε χαμός». Σε άλλο, δε, σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε: «Η Θεοδώρα με αγαπούσε πολύ, όλα μου τα είχε συγχωρέσει. Τώρα αν έκανα εγώ βλακεία και διέλυσα τα σπίτια τι να πω; Ήταν πολύ καλή κοπέλα…».

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη σας δημιουργούσε προβλήματα;

Μάρτυρας: Ναι μας απειλούσε, το έχω πει.

Πρόεδρος: Πότε ηρέμησαν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Τον Αύγουστο του 2015 όταν εγώ πήγα να μείνω με τη Νικολέτα. Μέχρι που έγινε αυτό που έγινε.

«Μου είπαν τα παιδιά μπαμπά έλα, σκοτώνονται»

Αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν του εγκλήματος, ο 44χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο: «Εκείνη την ημέρα ήρθε η Νικολέτα στο συνεργείο, της είπα να φύγει και να πάει σπίτι. Κατευθύνθηκε προς το σπίτι που έμεινε η Θεοδώρα από εκεί θα πήγαινε στο σπίτι της. Μετά από πέντε με δέκα λεπτά με πήρε ο γιος μου και μου είπε έλα στο σπίτι σκοτώνονται. Έτρεξα. Έφτασα στο σπίτι. Βλέπω την Θεοδώρα στα γόνατα και τη Νικολέτα να την κρατάνε τα παιδιά μου. Πλάκωσα την κατηγορουμένη στα σκαμπίλια. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Ότι είχε μαχαίρι. Εγώ ξαφνικά είδα αίματα στη Θεοδώρα. Η Νικολέτα έφυγε και εγώ πήρα και μια πέτρα για να της πετάξω. Έβαλε αμέσως την Θεοδώρα στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο κέντρο Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή μιλούσαμε. Ελάτε στη θέση μου εκείνη την ημέρα. Η Θεοδώρα δεν ήταν κοπέλα του καβγά. Η Νικολέτα ήταν τσαμπουκαλού…».

Πρόεδρος: Τι ζητούσε η κατηγορουμένη από το θύμα;

Μάρτυρας: Νόμιζε ότι εγώ θα γυρνούσα πίσω στη Θεοδώρα. Ζητούσε να μην με ενοχλούσε η Θεοδώρα. …Διέλυσα δυο σπίτια…

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε για αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτα δεν έκανα για αυτό έγιναν όλα αυτά…

Πρόεδρος: Αυτό το μαχαίρι για το ξεκοκάλισμα που είχε η κατηγορουμένη, γνωρίζετε τι το ήθελε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα για αυτό το μαχαίρι… Έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ντρέπομαι που είμαι εδώ. Πάω να σκάσω. Η μια στο χώμα και η άλλη στη φυλακή. Δεν ήθελα να έρθω στη δίκη…

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε ένας άνθρωπος …Εσείς θα έπρεπε να είστε από τους πρώτους εδώ…

Μάρτυρας: Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Τα παιδιά είναι όλα χάλια.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κατηγορουμένη για το πώς έγιναν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Όχι, δεν την ρώτησα.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε για δικό σας φταίξιμο. Προσδιορίστε το…

Μάρτυρας: Έπρεπε να πω τέλος στη Θεοδώρα. Να πάρω τη Νικολέτα και να φύγουμε. Αν το έκανα μπορεί να μην φτάναμε εδώ…

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της ο 44χρονος επανέλαβε ότι έκανε μεγάλο λάθος που άφησε τη γυναίκα του και γύρναγε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Η Θεοδώρα ήταν η μόνη που με αγαπούσε. Όπου και αν ήμουν αν την έπαιρνα τηλέφωνο θα έτρεχε σφαίρα», προσέθεσε.

Εισαγγελέας: Ναι αλλά εκεί που γυρνούσατε αποκτήσατε και δυο ακόμη τέκνα….

Μάρτυρας: Ναι το ξέρω. Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά….

Πολιτική αγωγή: Γιατί η κατηγορουμένη έφτασε σε αυτό το σημείο;

Μάρτυρας: Δεν άντεχα άλλο με τη Θεοδώρα, γιατί είναι πιεστική, δεν είχε ένα στήριγμα. Ήταν παρατημένη από εμένα από τον πατέρα της και με δυο παιδιά στην αγκαλιά. Δεν υπήρχε άνθρωπος να την βοηθήσει. Την έβλεπα ότι δεν ήταν καλά.

Πολιτική Αγωγή: Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι η Θεοδώρα δεν ήθελε επανασύνδεση μαζί σας;

Μάρτυρας: Είναι μεγάλο ψέμα. Ήθελε να τα βρούμε..

Πολιτική Αγωγή: Και τότε γιατί έβγαζε διαζύγιο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν το ξέρω

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε γείτονας του θύματος, ο οποίος είδε όπως είπε τις δυο γυναίκες να «τσακώνονται» στη αυλή του σπιτιού της άτυχης Θεοδώρας Πασπαλά. Ο μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά: «…Άκουσα γυναικείες φωνές, βγήκα έξω. Είδα το αυτοκίνητο της κατηγορουμένης. Τις έβλεπα από την μέση και πάνω. Αλληλοσπρώχνονταν. Άκουσα κάποια στιγμή την Πασπαλά να λέει «φύγε από το σπίτι μου». Τα παιδιά κλαίγανε και λέγανε η μαμά έχει αίματα. Ήρθε τότε ο πρώην σύζυγος της Θεοδώρας (σ.σ. είχε εκδοθεί το διαζύγιο μεταξύ του ζευγαριού) και έκανε και αυτός κάποιες κινήσεις με τα χέρια του. Ξαφνικά η κυρία (η κατηγορουμένη φεύγει) και ο 44χρονος έτρεχε από πίσω της. Μετά έβαλε το θύμα στο φορτηγάκι του και ξεκινήσανε να φύγουν».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ