Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εξαπατήσατε το λαό – Είσαι πιο σκληρός και ανελέητος και από τον Τόμσεν


«Πού είναι η ανάπτυξη 4%, πού οι πολλές και καλές δουλειές;», ρώτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση του ελληνικού λαού με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και τους ισχυρισμούς στον προϋπολογισμό για ισχυρή ανάπτυξη και απασχόληση.

«Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στην αγορά εργασίας, καταλαβαίνουν ότι η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ήταν προσπάθεια να ωραιοποιήσει τη κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη εάν δεν υπάρχει προοπτική ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων και δεν τηρούνται τα δικαιώματά τους».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως τα στοιχεία της Κομισιόν διαψεύδουν τους προεκλογικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης για ανάπτυξη 4%, ακόμη και τους ισχυρισμούς στον προϋπολογισμό για ανάπτυξη 2,8% και τους προσγειώνουν στο 2,4%, ενώ βλέπουν ανάπτυξη 2% για το 2021. Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι οι ιδεολογικές διαφορές με τη Ν.Δ. είναι πολύ μεγάλες.

«Εσείς πιστεύετε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων της εργασίας, την απορρύθμιση και τη μείωση των μισθών». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές και για το έργο στο Ελληνικό, λέγοντας πως ακόμα δεν είδαμε ούτε μπουλντόζες ούτε πολλές καλές δουλειές.

«Αντιθέτως από τον Αύγουστο και μετά πετύχατε διαρκή αρνητικά ρεκόρ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Εσείς εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μέσα από άσχετη τροπολογία» υιοθέτησε τις πιο σκληρές εργοδοτικές πρακτικές, κατήργησε δικαιώματα και διέλυσε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων. Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση υλοποιεί αυτό που το ΔΝΤ δεν πέτυχε: τη δημιουργία ζωνών φθηνής εργασίας. «Ο Τόμσεν συνταξιοδοτήθηκε, αλλά το πνεύμα του είναι εδώ. Η Θάτσερ είναι εδώ στις καρδιές και τις πολιτικές σας» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ