Άγρια κόντρα στη Βουλή! Μητσοτάκης: Είσαι ψεύτης – Τσίπρας: Είσαι πιο ανελέητος και από τον Τόμσεν


Αιχμηρή απάντηση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση για τα εργασιακά – «Πού είναι η ανάπτυξη 4%, πού οι πολλές και καλές δουλειές;», ρώτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σφοδρή σύγκρουση για την οικονομία, την ανάπτυξη και τα εργασιακά σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ειδική συνεδρίαση, σήμερα Παρασκευή (14/02).

Στην… κεντρική μάχη του Κοινοβουλίου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με την αντιπαράθεση να ξεφεύγει να επιστρατεύονται ακόμα και προσωπικοί χαρακτηρισμοί και αιχμές.

Μητσοτάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας – Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος επεφύλασσε αιχμηρή απάντηση κυρίως προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να επινοεί σκιές, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την ειδική συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ψέματα και ανακρίβειες» στα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρες ιδεολογικές διαφορές» της κυβέρνησης της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου όπου θα έχουν μερίδιο όλοι, δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν λύση στα προβλήματα ανισότητας» σημείωσε για να προσθέσει ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική για τη χώρα είναι η δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας.

Κατηγόρησε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους πολίτες» και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση «θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο. Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει την ανάσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο, όχι πάντως με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις και δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αυτή ήταν η Συμφωνία Αλήθειας με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. «Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στους δείκτες που πιστοποιούν – όπως είπε – την θετική της πορεία. «Δανειζόμαστε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο, ενώ για πρώτη φορά η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο», ανέφερε. «Τα τελευταία δεδομένα αποκαλύπτουν ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος για ανάπτυξη 2,8%. Ήδη η Κομισιόν αναθεώρησε την εκτίμησή της στο 2,4%» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Έχουμε έρθει ως κυβέρνηση αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να βάλουμε ένα τέλος στην καθήλωση».

Στόχος, όπως είπε, είναι «να ξεκολλήσουμε από την αναιμική ανάπτυξη που στηριζόταν στην υπερφορολόγηση». Αυτό, όπως εξήγησε, θα γίνει με ενίσχυση του εισοδήματος, μείωση των φόρων. «Μειώνουμε τη φορολόγηση της εργασίας, αρχίζοντας από τους χαμηλόμισθους. Μειώνουμε τις εισφορές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα συνεχίσουμε» διαβεβαίωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «θωράκιση των εργαζομένων και τόνωση της απασχόλησης, αλλά και προστασία της εργασίας με σύγχρονες πολιτικές. «Ο εργαζόμενος σήμερα ήδη ανακουφίζεται από τα βάρη φόρων και εισφορών. Διατηρήθηκαν όλα τα σταθερά επιδόματα, το αφορολόγητο έμεινε εκεί που ήταν, αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι που μειώνει φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ», σημείωσε.

Τσίπρας: Είσαι πιο σκληρός και ανελέητος και από τον Τόμσεν

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση του ελληνικού λαού με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και τους ισχυρισμούς στον προϋπολογισμό για ισχυρή ανάπτυξη και απασχόληση.

«Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στην αγορά εργασίας, καταλαβαίνουν ότι η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ήταν προσπάθεια να ωραιοποιήσει τη κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη εάν δεν υπάρχει προοπτική ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων και δεν τηρούνται τα δικαιώματά τους».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως τα στοιχεία της Κομισιόν διαψεύδουν τους προεκλογικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης για ανάπτυξη 4%, ακόμη και τους ισχυρισμούς στον προϋπολογισμό για ανάπτυξη 2,8% και τους προσγειώνουν στο 2,4%, ενώ βλέπουν ανάπτυξη 2% για το 2021. Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι οι ιδεολογικές διαφορές με τη Ν.Δ. είναι πολύ μεγάλες.

«Εσείς πιστεύετε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων της εργασίας, την απορρύθμιση και τη μείωση των μισθών». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές και για το έργο στο Ελληνικό, λέγοντας πως ακόμα δεν είδαμε ούτε μπουλντόζες ούτε πολλές καλές δουλειές.

«Αντιθέτως από τον Αύγουστο και μετά πετύχατε διαρκή αρνητικά ρεκόρ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Εσείς εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μέσα από άσχετη τροπολογία» υιοθέτησε τις πιο σκληρές εργοδοτικές πρακτικές, κατήργησε δικαιώματα και διέλυσε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων. Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση υλοποιεί αυτό που το ΔΝΤ δεν πέτυχε: τη δημιουργία ζωνών φθηνής εργασίας. «Ο Τόμσεν συνταξιοδοτήθηκε, αλλά το πνεύμα του είναι εδώ. Η Θάτσερ είναι εδώ στις καρδιές και τις πολιτικές σας» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Α ΡΕ ΘΕΑΤΡΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΙ ΜΕΝ ΓΑΜΗΕΜΕΝΟΙ ΚΟΛΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΛΕΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΒΓΑΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΛΟΓΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ