Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα


«Ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να ξεφύγει από το παρελθόν και να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πάρα πολλές από τις τοποθετήσεις που έκανε στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που δίνει την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να λειτουργήσει πολιτικά σε μια εποχή που έχει χαρακτηριστικά μιας κανονικής δημοκρατικής λειτουργίας. Έχουμε ξεφύγει από τα πολύ δύσκολα πρώτα χρόνια των μνημονίων και εκείνη την πρώτη περίοδο του 2015, την τραγική περίοδο της ανευθυνότητα, της δημαγωγίας, της αντιμνημονιακής ρητορικής που κατέληξε στο να δεχθεί τα πάντα και να πάει η χώρα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Χαρακτήρισε δε την αυτοκριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη περίοδο που διακυβέρνησε «πολύ επιφανειακή». Παράλληλα, χαρακτήρισε άριστη την αντίδραση του κ. Τασούλα να μη παραλάβει το στικάκι του κ. Βαρουφάκη, για τον οποίο είπε ότι «συνεχίζει να τροφοδοτεί τον εαυτό του και τις όποιες πολιτικές επιρροές πιστεύει ότι έχει με τα ψέματα και τον τυχοδιωκτισμό του πρώτου εξαμήνου του 2015, χωρίς να ζητήσει μια συγγνώμη». Ενώ για την σχέση του κ. Τσίπρα με τον αρχηγό του ΜΕΡΑ25, σημείωσε ότι προσπαθεί να τον αποφύγει και «παριστάνει ότι δεν ξέρει τον κ. Βαρουφάκη».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση υπουργών από τον πρωθυπουργό, είπε ότι πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία γιατί «η διαρκής αξιολόγηση ανεβάζει τον πήχυ» για όλους τους υπουργούς. Σχετικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό, διευκρίνισε ότι ουδέποτε το Υπουργείο Εσωτερικών είχε τον συντονισμό του θέματος, το χαρακτήρισε δε «εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα» γιατί «δεν είμαστε εμείς που καθορίζουμε τις ροές». Και πρόσθεσε: «πολλά μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει. Ο κ. Μηταράκης έχει ξεκινήσει με πολύ μεγάλη δύναμη».

Όσον αφορά τη στάση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη δήλωσε: «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν υπάρχει περιφερειάρχης της χώρας – αυτό ισχύει πλήρως και για τον κ. Μουτζούρη- που να εννοεί ότι διακόπτει τις σχέσεις του με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν αυτά». Εντός της εβδομάδος, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, το υπουργείο Εσωτερικών καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης της Αυτοδιοίκησης που δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να διαδραματίσουν αναπτυξιακό ρόλο και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες. Με το νομοσχέδιο που κατατίθεται, λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε τεχνικές υπηρεσίες και μηχανικούς.

Ανέφερε ακόμη ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη με την οποία το δημόσιο, και οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Διευκρίνισε δε ότι θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κ. Χατζηδάκη το οποίο θα παρουσιάζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από την ηλεκτροκίνηση και τα κίνητρα στους πολίτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 31 Μαρτίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά, στο Ε9 και στους δήμους. Όπως διευκρίνισε ο κ. υπουργός Εσωτερικών δίνεται αυτή η δυνατότητα για να μη πληρώσουν οι πολίτες πρόστιμο για τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις θα γίνουν μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, που αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ερώτηση για τις σχολικές αίθουσες είπε ότι γνωρίζει τις ελλείψεις και ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την ΚΕΔΕ καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο το υπουργείο Εσωτερικών να συμβάλλει στην κατασκευή σχολικών αιθουσών, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Για τις αλλαγές στον νόμο Πεπονή, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι οι αλλαγές αφορούν μόνο την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης. Το σχετικό νομοσχέδιο, πρόσθεσε ο ίδιος, θα κατατεθεί το φθινόπωρο, αλλά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, θα υπάρχουν διατάξεις που θα αφορούν την διευκόλυνση αποσπάσεων προσωπικού προς το ΑΣΕΠ και τη μη υποχρέωση μετάφρασης εγγράφων που είναι γραμμένα στις πέντε βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ