Πυρπολεί τη Μεσόγειο ο Ερντογάν: Ετοιμάζει τρίτο γεωτρύπανο για έρευνες και απειλεί τους πάντες


Επιβεβαίωσε ότι το τρίτο ερευνητικό σκάφος θα κινηθεί στα νερά της ανατολικής Μεσογείου – Βολές κατά ΉΠΑ και Γαλλίας επειδή συνομιλούν με την στρατάρχη Χαφτάρ.

Στην απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων και στο ρόλο του «πειρατή» στην ανατολική Μεσόγειο επιμένει το καθεστώς Ερντογάν.

Με τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη να… κόβουν βόλτες ανενόχλητα, ο «σουλτάνος» επιχειρεί να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα διαμηνύοντας πως θα στείλει και τρίτο γεωτρύπανο στα «ταραγμένα» νερά της Μεσογείου.

Στη συνομιλία του με τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως η Άγκυρα αγόρασε τρίτο γεωτρύπανο. «Δεν έχει αλλάξει στάση μας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ενώ είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας. Το σημαντικό όμως είναι πως με τον τρόπο αυτό βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κύριο Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στην πρόσκληση του Χαφτάρ από τον πρόεδρο της Γαλλίας. «Ο Χαφτάρ είναι ο άνθρωπος που βομβάρδισε 11 φορές τη Λιβύη. Τον κάλεσαν οι ΗΠΑ. Τώρα τον καλεί ο Μακρόν. Κι αυτός πάει εκεί πανηγυρίζοντας. Δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Η Αμμόχωστος είναι έδαφος Τουρκοκυπρίων – Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα Βαρώσια»

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι βρίσκεται στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

Σε ειδική σύσκεψη για το άνοιγμα της πόλης, δήλωσε πως «η Αμμόχωστος είναι το έδαφος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Είναι νόμιμο οι Τουρκοκύπριοι να κάνουν βήματα στα δικά τους εδάφη με στόχο την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη. Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου είναι των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να εξαλείψουμε τον όρο “κλειστή”».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ