Πισώπλατη «μαχαιριά» του ΟΗΕ στην Ελλάδα: Θα αναρτήσει τις συντεταγμένες ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης


«Σπρώχνουν» με δόλιο τρόπο την παράνομη συμφωνία του Ερντογάν με τον Σάρατζ – Σε ετοιμότητα η Αθήνα, σχεδιάζει απάντηση και κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα.

Σε ένα ακόμα «βρώμικο» σχέδιο κατά της χώρας μας προχωρούν τα Ηνωμένα Έθνη, που υποτίθεται πως έχουν στόχο την παγκόσμια ειρήνη και την εξάλειψη των διαφωνιών μεταξύ των κρατών.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται ο ΟΗΕ να αναρτήσει τις συντεταγμένες της παράνομης και ανύπαρκτης ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, προχωρώντας και πάλι σε πισώπλατη μαχαιριά κατά της Ελλάδας, ώστε να ικανοποιήσει τον «πειρατή» Ερντογάν.

Η Διεύθυνση Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του ΟΗΕ αναμένεται να επισημοποιήσει το «deal» μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φαγέζ Αλ Σάρατζ, αναρτώντας τις συντεταγμένες ΑΟΖ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κυριακής.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, προκειμένου να επιτευχθεί η συνάντηση της τουρκικής με τη λιβυκή ΑΟΖ, σε ένα σύνορο μόλις 29,7 χιλιομέτρων, το νησί της Κρήτης έχει περιορισμένη επήρεια, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Ρόδος την ελάχιστη δυνατή και μικρότερα νησιά, όπως το Καστελλόριζο, εντελώς ανύπαρκτη επήρεια.

Αντιθέτως, προκειμένου να επιτευχθεί η οριοθέτηση αυτή, έχουν χρησιμοποιηθεί τουρκικές ακατοίκητες βραχονησίδες, στις οποίες και έχει αποδοθεί πλήρης επήρεια για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Η εξέλιξη αυτή, εάν συμβεί, θα οδηγήσει στην επισημοποίηση του τουρκολιβυκού deal (καθώς το περίφημο μνημόνιο συνεργασίας Ερντογάν – Σάρατζ θα αποκτήσει χαρακτήρα επίσημου εγγράφου στον ΟΗΕ) και παράλληλα θα «λύσει» και επισήμως τα χέρια της Άγκυρας για τη διεξαγωγή ερευνών στις περιοχές που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Τούρκου προέδρου με την κυβέρνηση της Τρίπολης, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της Ελλάδας, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γνωρίζει για τις προθέσεις του ΟΗΕ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει από αύριο, Δευτέρα, τον διάλογο με την Τουρκία για τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Στην Αθήνα γίνεται, επίσης, μια προσπάθεια ανάγνωσης της πραγματικής κατάστασης μέσα στην Τουρκία προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να εξελιχθεί ένα σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Ερντογάν ως το 2021.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ