Ο Δικέφαλος νίκησε φορώντας μπλε (ΑΡΗΣ ΑΕΚ 0-1)


Σε ένα κατάμεστο Χαριλάου το ντέρμπι των δύο κιτρινόμαυρων ομάδων, είχε νικήτρια την Ένωση, χάρη σε ένα γκολ του Αλμπάνη στο 5′ λεπτό. Ναι, ο νικητής φορούσε μπλε εμφάνιση, αφού σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς ο γηπεδούχος φοράει την πρώτη του εμφάνιση, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν κιτρινόμαυρη.

Άλλη μία νίκη για το Δικέφαλο που χτίζει χαρακτήρα μιας σκληροτράχηλης ομάδας, με την υπογραφή του Μάσιμο Καρέρα. Ένα παιχνίδι πολύ aggressive με κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές μονομαχίες – η Ένωση με την ίδια συνταγή όπως με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και έδωσε το χώρο στον αντίπαλο, δείχνοντας προσήλωση στην αναχαίτιση των επιθετικών ενεργειών του γηπεδούχου.

Ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ άλλαξε τρεις σχηματισμούς στο ματς, ξεκίνησε με 4-2-3-1, έπειτα με την έλευση Αραούχο το γύρισε σε 4-4-2 και τελείωσε το ματς με 5-3-2, όταν αντικατέστησε τον Βέρντε με τον Οικονόμου. Η ΑΕΚ μπορεί να μην εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της, ωστόσο ανακτά το πνεύμα του νικητή και αυτό τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό για τους κιτρινόμαυρους.

Νέναντ Κρίστιτιτς, για άλλη μια φορά ο Σέρβος μέσος είχε ηγετική εμφάνιση, ήταν ο απόλυτος συνδετικός κρίκος σε άμυνα και επίθεση, περνούσε όλο το παιχνίδι από τα πόδια του και γενικά έδινε το ρυθμό στην ομάδα του, συν την ασίστ στον Αλμπάνη. Τι άλλο θες για έναν παίκτη, τον οποίο τον είχαν ξεγραμμένο ορισμένοι, λόγω των μέτριων εμφανίσεων του στην αρχή της σεζόν.

  • Στα θετικά της περιόδου Καρέρα, είναι ότι κάθε παίκτης του ρόστερ, μπορεί  ανά πάσα στιγμή να είναι στη βασική ενδεκάδα.
  • Η ΑΕΚ είχε να παρουσιάσει τέτοια τακτική προσήλωση, από την πρωταθληματική της χρονιά 2017-18.
  • Σίγουρα τροφή για σκέψη θα δώσει, η τακτική αντίδραση του προπονητή, όταν βρεθεί πρώτη πίσω στο σκορ η Ένωση.
  • Ο Μάνταλος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα θέλω του Ιταλού κόουτς, απαιτείται μεγαλύτερο focus από τον κάπτεν.
  • Άραγε μπορεί ο Δικέφαλος να κάνει την υπέρβαση στις μεταγραφές του καλοκαιριού και να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία στον κόουτς, για να μπει σφήνα σε ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ?

Επιμέλεια κειμένου: Tommy T.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ