Ο διάδοχος του Citroen C4 Cactus είναι ήδη έτοιμος


Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα το νέο μικρο- μεσαίο Citroen θα αντικαταστήσει τόσο το C4 Cactus όσο και το C4.

Του Γιάννη Σκουφή

Στις αρχές του 2021 και πιο συγκεκριμένα στην επόμενη έκθεση της Γενεύης λοιπόν αναμένεται το νέο μοντέλο της Citroen στη λεγόμενη κατηγορία C και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αμάξωμά του θα είναι σε στυλ crossover και επιπλέον θα έχει και μια ιδιαίτερη σχεδίαση. Στην οποία ίσως και να χρησιμοποιηθούν και κάποια στοιχεία που έχουμε δει στη μάρκα πολυτελείας του ομίλου PSA, τη DS.

Η βάση του θα είναι το καταξιωμένο πλαίσιο CMP του γαλλικού ομίλου, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε αρκετά και με διαφορετικό χαρακτήρα μοντέλα του, όπως τα 208 και 2008 της Peugeot και το Corsa της Opel. Το σημαντικό με το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι πως μπορεί να υποστηρίξει διάφορα συστήματα πρόωσης. Από συμβατικά μέχρι και ηλεκτρικά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα τρία μοντέλα που προαναφέραμε.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα θα υπάρχει και μια ηλεκτρική έκδοση του διαδόχου των C4 και C4 Cactus που θα ανταγωνίζεται άμεσα το επίσης αναμενόμενο ID.4 της VW. Οι συμβατικές εκδόσεις του νέου Citroen θα κινούνται από τον 1.2 PureTech καθώς και από τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ