Πάτρα: Προφυλακιστέα η 27χρονη για τον πνιγμό του μωρού της


Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της επαναλαμβάνοντας πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρη τους.

Το δρόμο για τις φυλακές θα πάρει η 27χρονη που κατηγορείται για το θάνατο του βρέφους, που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης (12/02), στην παραλία της Πλαζ στην Αγυιά Πατρών.

Η 27χρονη που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε. Σύμφωνα με πληροφορίες με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέως και Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Στο πλευρό της βρίσκονταν οι γονείς της επαναλαμβάνοντας πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρη τους.

Υπενθυμίζεται πως η 27χρονη μετά τη γέννηση του μωρού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τα ξημερώματα της Τετάρτης το έσκασε μαζί με το μωρό και σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει, ευρισκόμενη σε απόγνωση το άφησε στην ακτή, για να το βρεί κάποιος και να το πάρει. Δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει.

Η αιτία θανάτου του βρέφους σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος», όπως μεταδίδει το tempo24.news.

Ο Δικηγόρος της Γιάννης Αποστόλοπουλος, ισχυρίζεται πως η γυναίκα βρίσκεται σε επιλόχια κατάθλιψη και έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος της 27χρονης, «η προθεσμία ζητήθηκε, ώστε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι στο παρόν χρονικό στάδιο ο βασικός μας ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας».

Όσον αφορά στο τι ισχυρίζεται η 27χρονη, ο συνήγορός της είπε ότι «η κοπέλα δήλωσε στην απολογία της προανακριτικά, πως άφησε το μωρό δίπλα στην θάλασσα, πιστεύοντας και θέλοντας να το βρει κάποιος, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ