Κοροναϊός: Πέθανε από τον φονικό ιό ο διευθυντής τους νοσοκομείου της Ουχάν


Δημόσιο κίνδυνο που προκαλεί διεθνή ανησυχία συνιστά πλέον ο νέος κοροναϊός (COVID-19) ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 1.700 ανθρώπους και έχει προσβάλει 69.000. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ουχάν. Της πόλης που ξεκίνησε ο… εφιάλτης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail νεκρός είναι και ο Liu Zhiming και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος νοσοκομείου που χάνει την ζωή του από τον COVID-19.

Την προηγούμενη Παρασκευή μια 59χρονη νοσοκόμα έχασε την ζωή της στο ίδιο νοσοκομείο.

Περί τους 1.800 ανθρώπους ανά τον κόσμο έχουν πεθάνει εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τις 70.000, ενώ αγωνία επικρατεί για το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα σε ιαπωνικό λιμάνι. Σε αυτό υπάρχουν ήδη 454 ασθενείς, ενώ ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι και δύο Έλληνες. Προβληματισμό πυροδοτούν οι εκτιμήσεις από Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και FED, σύμφωνα με τις οποίες ο κορωνοϊός θα επιφέρει οικονομικές επιπτώσεις το 2020.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικοί εισβάλλουν σε σπίτια στην Κίνα

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τα ακραία μέτρα που φαίνεται ότι λαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές της Κίνας, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid – 19.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το CyprusBasket, κινέζοι αστυνομικοί φέρονται να εισβάλουν σε σπίτια σπάζοντας τις πόρτες, έπειτα από πληροφορίες πως εντός αυτών υπάρχουν ασθενείς από τον νέο κοροναϊό.

Δείτε το βίντεο:

Αρκετοί Κινέζοι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προσπαθούν να αναρρώσουν σπίτια τους προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα και οι αστυνομικές αρχές έχοντας λάβει σχετικές πληροφορίες, εισβάλλουν σε σπίτια και προσάγουν με τη βία ασθενείς που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από την ιογενή πνευμονία.

Αναγνώστης του CyprusBasket από την Άπω Ανατολή παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα βίντεο-ντοκουμέντο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ