Κοροναϊός: «Χτύπησα την πόρτα της κόλασης» – Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες ασθενών


Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ανθρώπους που νίκησαν τον κοροναϊό

Τα φαρμακευτικά εργαστήρια της Κίνας έχουν αποδυθεί σε μία κούρσα για την παρασκευή θεραπευτικού σκευάσματος και εμβολίου για την νέα ασθένεια που έχει προσβάλει περισσότερα από 70.500 άτομα και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.770 στην Κίνα.

Ωστόσο, υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι, κατά κύριο λόγο στην Κίνα, που διαγνώστηκαν με τον νέο ιό, υπεβλήθησαν σε θεραπεία και τελικά βγήκαν νικητές.

Την περίπτωση ενός εξ αυτών, του 31χρονου μηχανικού Edison Zhang φιλοξενεί σε δημοσίευμά του το CNN. «Αρχικά, ήμουν τρομαγμένος και φοβισμένος» αναφέρει ο Zhang.

«Ήξερα πως από το σημείο αυτό, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να λάβω θεραπεία» συμπλήρωσε.

Ο 31χρονος βρίσκεται αυτή την περίοδο σε περιορισμό 14 ημερών σε ξενοδοχείο της πόλης Τζονκινγκ στην Κίνα, το οποίο και η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει σε χώρο φιλοξενίας πολιτών που αναρρώνουν από τον κοροναϊό.

Και η σύζυγός του ανέβασε πυρετό και νόσησε από τον κοροναϊό. «Αν είχαμε κάνει το τεστ νωρίτερα, ίσως να μην είχαμε προσβληθεί και οι τέσσερις στην οικογένεια» σημειώνει ο 31χρονος που τελικά νόσησε και η πεθερά και ο πεθερός του.

Σήμερα, ο Zhang κι ο πεθερός του πήραν εξιτήριο, καθώς ανάρρωσαν πλήρως από τον κορoναϊό, ενώ η γυναίκα του και η πεθερά του παραμένουν στο νοσοκομείο.

Άνθρωποι που κέρδισαν τη μάχη μιλούν για τον εφιάλτη που έζησανap

«Χτύπησα την πόρτα της κόλασης»

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστή η ιστορία ενός ακόμη Κινέζου, του Tiger Ye. 0 21χρονος, ο οποίος μίλησε με ψευδώνυμο, υποψιάστηκε πως ενδεχομένως να φέρει τον κοροναϊό στις 21 Ιανουαρίου. Οι πληροφορίες για τον νέο ιό δεν ήταν ακόμη πολλές και ο 21χρονος επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο της πόλης, γεμάτο με πολίτες που ανησυχούσαν για την υγεία τους. «Τρόμαξα» λέει ο 21χρονος.

Επί δύο εβδομάδες ο νεαρός προσπαθούσε να εξακριβώσει αν έπασχε από τον κοροναϊό ή όχι.

«Υπέφερα από υψηλό πυρετό και πόνους σε όλο μου το σώμα» θυμάται ο Ye, τον οποίο ωστόσο οι γιατροί έστειλαν στο σπίτι του, με τη σύσταση να παραμείνει κλεισμένος εκεί.

«Νόμιζα πως χτυπώ την πόρτα της κόλασης» λέει σήμερα ο Ye, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μια δεύτερη επίσκεψη στο νοσοκομείο απέβη άκαρπη για τον 21χρονο που επέστρεψε σπίτι του χωρίς να έχει βεβαιωθεί πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Όταν πια ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, 39 βαθμούς, οι γιατροί του χορήγησαν θεραπεία αντίστοιχη με εκείνη που δίνεται για την αντιμετώπιση του HIV.

Η κατάσταση της υγείας του 21χρονου βελτιωνόταν σταθερά και έπειτα από λίγες ημέρες, ο φοιτητής μπήκε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο. Στις 12 Φεβρουαρίου, ο Ye επανέλαβε το τεστ και τα αποτελέσματα έδειξαν πως δεν έφερε τον κοροναϊό.

koronaios1.jpg
Το πλάσμα των πρώην ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 περιέχει αντισώματα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την μείωση του ιικού φορτίου στους ασθενείςap

Ζητούν από τους ιαθέντες να δώσουν το πλάσμα τους

Οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας ζήτησαν από τα πρόσωπα που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και έχουν αναρρώσει να δώσουν το αίμα τους για να αφαιρεθεί το πλάσμα που θα βοηθήσει στην θεραπευτική αγωγή των ασθενών που βρίσκονται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.

Το πλάσμα των πρώην ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 περιέχει αντισώματα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την μείωση του ιικού φορτίου στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

«Θα ήθελα να ζητήσω από εκείνους που θεραπεύθηκαν να δώσουν το πλάσμα τους. Κάνοντας αυτό, θα ξαναδώσουν ελπίδα στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Γκουό Γιανχόνγκ.

Έντεκα ασθενείς που νοσηλεύονται στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, «έλαβαν μεταγγίσεις πλάσματος την περασμένη βδομάδα…ο ένας έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του, ένας άλλος μπόρεσε να σηκωθεί και να περπατήσει και οι υπόλοιποι βρίσκονται στον δρόμο της ανάρρωσης», είπε ο κινέζος αξιωματούχος.

Η έκκληση ακολουθεί την ανακοίνωση χθες από κρατικό εργαστήριο της Κίνας θετικών αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ουχάν.

Το China National Biotec Group έγραψε στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat ότι στους ασθενείς στους οποίους μεταγγίσθηκε πλάσμα εμφανίστηκε βελτίωση της κατάστασής τους σε διάστημα 24 ωρών.

«Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι οι μεταγγίσεις πλάσματος (ασθενών που έχουν αναρρώσει) είναι ακίνδυνες και αποτελεσματικές», ανέφερε το εργαστήριο.

Τεστ θα γίνουν στους δότες ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, διευκρίνισε ο Γουάνγκ Γκουιτσιάνγκ, γενικός διευθυντής του First Hospital του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

«Μόνο το πλάσμα θα αφαιρεθεί. τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος, ανάμεσά τους τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, θα επιστραφούν στους δότες», διευκρίνισε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ