Απίστευτο βίντεο: Κεραυνός χτυπά Boeing 777 στον αέρα… (vid)


Εκτός από την ανησυχία των επιβατών και το εντυπωσιακό βίντεο, κατά τα λοιπά το αεροπλάνο συνέχισε χωρίς πρόβλημα την πτήση του

Το να ταξιδεύεις με κακές καιρικές συνθήκες ενέχει πάντα έναν βαθμό κινδύνου.
Ωστόσο, αυτοί που ανησυχούν περισσότερο είναι οι επιβάτες μια και οι πιλότοι αλλά και όσοι γνωρίζουν την αεροπορική τεχνολογία, ξέρουν ότι τα σύγχρονα αεροσκάφη πρέπει να βρεθούν σε πραγματικά ακραίες συνθήκες για να κινδυνεύσουν.

Σε κάθε περίπτωση το να χτυπά ένας κεραυνός ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι κάτι το σύνηθες, αλλά δεν παύει να είναι και κάτι εντυπωσιακό αν καταφέρει κάποιος να καταγράψει τη στιγμή σε βίντεο όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στο βίντεο φαίνεται ένα Boeing 777 τη στιγμή που απογειώνεται από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, με προορισμό την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.
Περνώντας μέσα από τη χαμηλή και πυκνή νέφωση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στην περιοχή και πριν βγει «πάνω από τον καιρό» δέχτηκε το χτύπημα ενός κεραυνού.
Η ηλεκτρική εκκένωση καταγράφηκε στην κάμερα και έκανε το γύρο του κόσμου.
Το ίδιο και το αεροπλάνο όμως (εντάξει δεν έκανε το γύρο του κόσμου αλλά κάτι… λιγότερο) που συνέχισε το ταξίδι του για να προσγειωθεί με ασφάλεια στον προορισμό του.

Οι «συναντήσεις» κεραυνών με αεροπλάνα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, αλλά τα σύγχρονα αεροσκάφη, όπως τα τελευταία μοντέλα της Boeing αλλά και της Airbus, είναι κυριολεκτικά θωρακισμένα απέναντι σε αντίστοιχα φαινόμενα.
Οι πιλότοι ελάχιστα θα ανησυχήσουν αν το αεροπλάνο τους χτυπηθεί από κεραυνό, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να αναφερθούν κάποιες βλάβες στα ηλεκτρονικά όργανα του αεροσκάφους.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε πως ποτέ ένα αεροσκάφος και δη επιβατικό, δεν «μπαίνει μέσα σε καταιγίδα», μια και οι χειριστές του γνωρίζουν από πριν τις καιρικές συνθήκες και φροντίζουν να ακολουθούν πορεία τέτοια που να αποφεύγει τις… κακοτοπιές.

Δεν παύει πάντως να είναι κάτι εντυπωσιακό, οπότε… δείτε το βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ