Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η μειονότητα της Δ. Θράκης είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει


«Η μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικρίνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επειδή την αποκάλεσε μουσουλμανική μειονότητα.

Ο Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη Μουσουλμανική ‘τουρκική’ μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε, η ‘τουρκική’ μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν ‘τουρκική’ εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, έχει ξεκινήσει η Επιτροπή διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η πρώτη συνάντηση των κλιμακίων και των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και διήρκεσε περίπου έξι ώρες. Βασικός στόχος των 30 στρατιωτικών και διπλωματών είναι να διατηρηθεί το κανάλι επικοινωνίας και συνεννόησης ανοικτό και λειτουργικό, με την ελπίδα ότι και η θερμοκρασία στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο» θα κρατηθεί χαμηλά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ