Τσίπρας στον ALPHA: Στην Αριστερά όταν διαφωνούμε, ο καθένας παίρνει τον δρόμο του


Την κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, την αναφορά για τους «αρμούς της εξουσίας», το προσφυγικό- μεταναστευτικό αλλά και τα… παρασκήνια της ΝΔ σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA.

Ο πρώην πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑπροκάλεσε με τη δήλωσή του περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ξεκαθάρισε: «Μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία όταν μιλούσα για τους αρμούς της εξουσίας. Αναφερόμουν στο ναρκοθετημένο τοπίο που βρήκαμε, ένα κράτος λάφυρο που εμπόδιζε την προσπάθεια μας την 1η τετραετία. Το κρίσιμο θέμα είναι οι τεχνοκράτες να έχουν τοποθετηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Σε αυτό αναφερόμουν. Μιλάνε αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και δημιούργησαν το κράτος λάφυρο», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπραςσχολίασε την επιλογή του πρωθυπουργού να βάλει στην ΕΡΤ διευθυντή, τον διευθυντή του γραφείου του, λέγοντας: «Αν τα είχαμε κάνει εμείς αυτά θα μας είχατε κρεμάσει στα μανταλάκια».

Μιλώντας για την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «οταν μπήκα στο Μαξίμου, δεν ήξερα τι είναι το κόκκινο τηλέφωνο» συμπλήρωσε πάντως πως ότι «δεν αρκεί να έχεις τη βούληση, καθώς πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο, το πώς – δηλαδή – θα εφαρμόσεις το σχέδιό σου». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ«τώρα έχει την εμπειρία», η οποία «είναι και κρίσιμη και συσσωρευμένη».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Τ/Σ «Alpha»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Geplaatst door Alexis Tsipras op Dinsdag 18 februari 2020

Οι διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑπροβληματίζουν, όμως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τις σύγκρινε με αυτές της ΝΔ, της οποίες χαρακτήρισε «λυκοφιλίες».

«Στη δεξιά υπάρχει ησυχία και από πίσω λυκοφιλίες. Εμείς όταν διαφωνούμε δεν υπονομεύουνε, ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Εγώ έχω περάσει δυο διασπάσεις. Ο Λαφαζανης είναι ένας έντιμος άνθρωπος αλλά οι πολιτικές μας διάφορες είναι μεγάλες».

Όσον αφορά τη νέα ονομασία του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπραςαπέφυγε να διευκρινίσει ποιο θα είναι το δεύτερο συνθετικό του ονόματος, το οποίο θα προστεθεί δίπλα στη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ». «Θα μετασχηματίσουμε και θα διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑήταν πάντα σε διαρκή μετασχηματισμό γι’ αυτό έγινε κυβερνητικό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑχάνοντας τις εκλογές πήρε ένα μεγάλο ποσοστό, πήρε εντολή μετασχηματισμού. Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Εμείς έχουμε την κουλτούρα του ζωντανού διαλόγου, αλλά πίσω από αυτό υπάρχει ένα κοινό σχέδιο». «Σημασία δεν έχει μόνο η μαρκίζα αλλά και το περιεχόμενο. Πρώτα θα βάλουμε περιεχόμενο και μετά μαρκίζα. Με τόλμη κάνουμε απολογισμό του έργου μας, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές για τη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους», είπε.

Προσφυγικό και εθνικά θέματα

«Η κριτική που ασκούμε στην κυβέρνηση είναι για το πως διαχειρίζεται το προσφυγικό. Η ζωή σε διαψεύδει, όλα εδώ πληρώνονται… Έλεγαν ότι φταίμε εμείς που έρχονται οι πρόσφυγες και τώρα πολλαπλασιάστηκαν. Έλεγαν στους νησιώτες ότι θα αποσυμφορηθούν τα νησιά χωρίς να έρθει κανένας στην ενδοχώρα. Αυτά δε γίνονται. Τα πλωτά φράγματα είναι αστείο πράγμα, είναι για να πιάνεις τις τσούχτρες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπραςκαι συνέχισε:

«Εγώ δεν έχω κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτακη ούτε για το προσφυγικό ούτε για τα εθνικά θέματα. Δε λύνεται το προσφυγικό χωρίς ΝΕΤ εγκαταστάσεις, είναι σα να θέλεις να τετραγωνίσεις τον κύκλο. Πάνε να σβήσουν από τον χάρτη τα 5 νησιά μας, έτσι πάνε να λύσουν το θέμα. Κάνουν ΠΝΠ γιατί ξέρουν ότι οι βουλευτές από τα νησιά δεν θα ψηφίσουν. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με τις μετεγκαταστάσεις κι εκεί να βάλουμε πλάτη».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κούνησε το δάχτυλο» στην κυβέρνηση για τον υπουργό της στο Επενδύσεων: «Κι εγώ είχα διάφορους ακραίους το 1ο εξάμηνο.

Ο κ.Γεωργιαδης δεν πουλάει τώρα βιβλία, αν η άποψη του είναι και της κυβέρνησης υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε για το προσφυγικό/μεταναστευτικό: «Δεν πρέπει να αφήσουν τα νησιά στην τύχη τους. Στα κρίσιμα θέματα και στο προσφυγικό και στα εθνικά δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αν φέρει η κυβέρνηση σοβαρό σχέδιο για τις μετεγκαταστάσεις θα το στηρίξουμε. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατάει σε δυο βάρκες. Ή θα είναι φιλελεύθερος ή θα είναι ο πρωθυπουργός του κ. Γεωργιαδη και της Ακροδεξιάς».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ