Επιστροφές φόρου: Υποχρεωτικά το IBAN στο TAXISnet


Φορολογικές δηλώσεις 2020: Στα τέλη Μαρτίου νωρίτερα συγκριτικά με πέρυσι, εκτιμάται ότι θα ανοίξει το TAXISnet για να υποβάλουν ηλεκτρονικά πάνω από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι τις φορολογικές δηλώσεις 2020 και την φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2019.

Υποχρεωτικό καθίσταται το iban στο TAXISnet για τις επιστροφές φόρου μετά από απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καθιστά υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, τη δήλωση στο TAXISnet της ΑΑΔΕ του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.

Έτσι, πλέον για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν το ΤAXISnet και για μεταβολές του δηλωθέντος ΙΒΑΝ.

Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου.

Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού επαληθεύεται με το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ