Καλαμάτα: Βρέθηκε ψώρα σε σχολείο – Δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τα δυο παιδιά είναι αδέρφια.

Δύο κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας και ο δήμος έκανε απολυμάνσεις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Κλάδης, επιβεβαίωσε τα δύο περιστατικά, λέγοντάς ότι τα παιδιά είναι αδέρφια, ενώ παρέμβαση είπε ότι έγινε και στο σπίτι της οικογένειας, γιατί συμπτώματα παρουσίασαν και η μητέρα με τη γιαγιά.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν για την αποφυγή άλλου περιστατικού και όλα αντιμετωπίστηκαν χωρίς να μεταδοθεί ή να εξαπλωθεί η ψώρα, που οφείλεται σε ένα μικροσκοπικό παράσιτο (άκαρι) το οποίο ζει και αναπαράγεται στο ανθρώπινο δέρμα.

Τα παιδιά κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολείο, γι’ αυτό και ο κ. Κλάδης είπε ότι ο δήμος μερίμνησε για τη φαρμακευτική αγωγή με ειδικές λοσιόν και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, αλλά και για να γίνει σήμερα καθαρισμός και αποπαρασίτωση στην κατοικία τους.

Τα δύο αδελφάκια εντοπίστηκαν και το Δεκέμβριο με ψώρα, χωρίς και τότε να εντοπιστεί κάποιο άλλο κρούσμα στο σχολείο. Επειδή επανεμφανίστηκε (η εξέταση στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ψώρα) θα μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το σχολείο, ενώ οι απολυμάνσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο οι υγειονομικές αρχές και η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωσαν καλώντας στο χώρο του σχολείου τους γονείς και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Η ψώρα μεταδίδεται μετά από σχετικά παρατεταμένη άμεση επαφή του δέρματος με ένα μολυσμένο άτομο, γι’ αυτό και συνήθως εξετάζονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ συνιστάται καθαρισμός και καλός αερισμός στα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ