#ΜuffinDay: Παγκόσμια Ημέρα Muffin – Τα αγαπημένα κεκάκια έχουν την τιμητική τους (vid)

Όχι, σήμερα δεν είναι μόνο Τσικνοπέμπτη. Eίναι και η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και κρύβει μία υπέροχη ιστορία ανθρωπιάς και αγάπης.

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο τσίκνισμα, στα κρέατα, στην καλή παρέα και στο απολαυστικό φαγοπότι.

Την 20η Φεβρουαρίου όμως, τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και ιστορία πίσω από την καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας είναι συγκινητική και πολύ γλυκιά.

Εμπνευστής της #MuffinDay είναι ο Jacob Kaufman, ένας υπάλληλος ο οποίος κάθε μέρα που πήγαινε στη δουλειά του, έπαιρνε μία μεγάλη σακούλα muffins και τα μοίραζε στους άστεγους της γειτονιάς. Για πολλά χρόνια, η χειρονομία αυτή του Jacob δεν είχε μαθευτεί, μέχρι που η blogger Julia Levy τη δημοσίευσε σε ένα blog της με θέμα «Οι φιλάνθρωποι της καθημερινότητας». Οι δύο τους συζήτησαν και σκέφτηκαν ότι η κίνηση αυτή με τα muffins θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες πόλεις ή χώρες.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και το muffin έγινε συνώνυμο της αγάπης και της προσφοράς.

Kάθε χρόνο τέτοια μέρα, κυρίως στην Αμερική, μαζεύονται αρκετά χρήματα αποκλειστικά για τα σπίτια και τα ιδρύματα αστέγων .

Με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σας έξι συνταγές για muffins. Δείτε τις και ετοιμάστε και εσείς τα δικά σας!

πηγή: Mothersblog.gr


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ