Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα: Σταματήστε να εξοπλίζετε τους τρομοκράτες στη Συρία


Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στην Ιντλίμπ από αεροπορική επιδρομή

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατηγόρησε την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι παρέχει υποστήριξη με το πυροβολικό της στους αντάρτες που μάχονται εναντίον του συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αντάρτες για ελάχιστο διάστημα κατάφεραν να σπάσουν την γραμμή άμυνας του κυβερνητικού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία

Η ρωσική αεροπορία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών, σε δύο περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ στις οποίες διείσδυσαν, δίνοντας τη δυνατότητα στον συριακό κυβερνητικού στρατό να αντικρούσει τις επιθέσεις.

«Για να μην επιτραπεί η διείσδυση σε βάθος επί του συριακού εδάφους των ανταρτοσυμμοριτών, με παράκληση της συριακής στρατιωτικής διοίκηση, αεροσκάφη Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν τις ομάδες των τρομοκρατών που κατάφεραν να διεισδύσουν, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στα συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς τις επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρωσικού Κέντρου για την εκεχειρία των αντιμαχόμενων πλευρών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε οχήματα των ανταρτών που ήσαν εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι από τις βολές του τουρκικού στρατού τραυματίστηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες και εν συνεχεία αφού έληξε η σύγκρουση και η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για το ότι η ρωσική πλευρά διαπίστωσε τη δράση του τουρκικού πυροβολικού, σταμάτησαν να βάλουν με πυρά.

syria-3.jpg
Η ρωσική αεροπορία, πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών, σε δύο περιοχές της επαρχίας ΙντλίμπΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από αεροπορικά πλήγματα των συριακών ενόπλων δυνάμεων κοντά στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 50 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντίποινα.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μία ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι επίκειται μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία αυτή οι συριακές δυνάμεις, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχουν εξαπολύσει επίθεση για να την ανακαταλάβουν. Πριν από λίγες ημέρες άλλοι 13 Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε συριακές επιθέσεις και ο Ερντογάν απείλησε ότι η Άγκυρα θα πλήξει τις συριακές δυνάμεις «οπουδήποτε» στη Συρία εάν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ