Η Skoda πουλά περισσότερες από 800 Octavia την ημέρα!


Η συνολική παραγωγή του best seller της Skoda ξεπέρασε τις 7.000.000 μονάδες!

Του Γιάννη Σκουφή

H Octavia είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της Skoda, καθώς η παρουσία της στη γκάμα της τσέχικης εταιρείας πάει 61 χρόνια πίσω. Τότε ήταν μια κλασική «κούρσα», το όνομα της οποίας προερχόταν από το «octo», το λατινικό 8 δηλαδή.

Μέχρι το 1971 κατασκευάστηκε συνολικά 400.000 φορές, αλλά η Octavia έγινε συνώνυμη με τη Skoda μετά την εξαγορά της από τον όμιλο της Volkswagen. Η πρώτη σύγχρονη Octavia, αυτή της πρώτης γενιάς δηλαδή μιας και η αρχέτυπη δεν περιλαμβάνεται στην καταμέτρηση, έβαλε πρακτικά τη μάρκα στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα με την παρουσίασή της το 1996. Η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που έμεινε στην παραγωγή και μετά την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς το 2004. Συνολικά δήλωνε το παρόν για 13 ολόκληρα χρόνια και το ύψος της παραγωγής της έφτασε τα 1,44 εκατομμύρια μονάδες.

Αφού η πρώτη γενιά είχα βάλει τις βάσεις η δεύτερη αποδείχθηκε ακόμα πιο επιτυχημένη με πωλήσεις, μέχρι και το 2012, 2,5 εκατομμυρίων.

Η επιτυχία συνεχίστηκε και στην 3η γενιά που έχει ξεπεράσει τα 2,6 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ το 2019 που ήταν η τελευταία χρονιά και η ολοκαίνουργια τέταρτη γενιά παρουσιάστηκε επίσημα το Νοέμβριο στην Πράγα, βρήκε 363.700 νέους ιδιοκτήτες.

Η καινούργια Octavia, της 4ης όπως είπαμε γενιάς, που θα είναι διαθέσιμη μερά το καλοκαίρι -η πανευρωπαϊκή παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη- θεωρείται δύσκολο να πετύχει ένα νέο ρεκόρ, παρόλο που η γκάμα της θα περιλαμβάνει μέχρι και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κυριαρχία των SUV που έχει περιορίσει τις πωλήσεις των μοντέλων με συμβατικό αμάξωμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ